Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Αγγελόπουλος: «Με στόχο το βάθρο!» (video)


Για 2η διαδοχική φορά ο Διονύσης Αγγελόπουλος θα είναι παρών το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, ο αθλητής του τμήματος Κωπηλασίας του Ολυμπιακού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας το καλοκαίρι στο Ρίο.

Ο Διονύσης Αγγελόπουλος έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω της 9ης θέσης που κατέλαβε η Ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου στην λίμνη Έγκμπελετ της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έτσι συνεχίζονται οι συνεντεύξεις και τα αφιερώματα της ενότητας «Ο Ολυμπιακός πάει στο ΡΙΟ»  στοwww.osfp.gr με τους αθλητές του συλλόγου μας που έχουν εξασφαλίσει ή διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Διονύση Αγγελόπουλου στο osfp.gr:

Καλησπέρα Διονύση να ξεκινήσουμε από το σημείο που εξασφάλισες την πρόκριση

«Ναι, ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, τον Αύγουστο του 2015 όταν εξασφαλίσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Ήταν ο μεγαλύτερος στόχος που είχα σκεφτεί ποτέ και πήραμε την πρόκριση στην τετράκωπο. Μετά από πολλές ώρες προπόνησης και πολλές ώρες αφιέρωσης πάνω σε αυτό καταφέραμε και την πήραμε. Ήταν ματς, στόχος της χρονιάς ολόκληρης. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτό το στόχο. Από κει και πέρα αφού την εξασφαλίσαμε, στόχος αυτή τη χρονιά ήταν η  προπόνηση όπου γίνεται ακόμα πιο σκληρά και καθημερινά. Από τις 365 ημέρες τις 300 είμαστε στο Μαραθώνα στο Κωπηλατοδρόμιο και εκεί προπονούμαστε 8 ώρες καθημερινά, πρωί και μεσημέρι».

Είναι αρκετό το αίσθημα της συμμετοχής σε ένα τέτοιο γεγονός;

«Πας με στόχο το βάθρο πάντα. Είναι top διοργάνωση για κάθε αθλητή, το πιο μεγάλο ραντεβού. Την προηγούμενη φορά φτάσαμε πολύ κοντά, αυτή τη φορά στόχος είναι το μετάλλιο. Θέλω να ζήσω εκείνη τη στιγμή στον τελικό του αγώνα, να δω τη σημαία να ανεβαίνει ψηλά, να ακούσω τον εθνικό ύμνο. Είναι κύριος στόχος και όνειρο μεγάλο και για αυτό δίνω καθημερινά στην προπόνηση το 100% του εαυτού μου».

Ποιο είναι το κριτήριο για να δεις το επίπεδο που βρίσκεσαι ανά περίοδο;

«Γίνονται κάποιες διοργανώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κύπελλα, στα οποία συμμετέχουμε με την Εθνική με το πλήρωμα που είμαστε και βλέπουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και πόσο κοντά στους αντιπάλους».

Η οικονομική συγκυρία που επικρατεί και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα πόσο επηρεάζει τις προσπάθειες των αθλητών;

«Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Τα οικονομικά είναι μια μεγάλη πληγή, γιατί σχεδόν όλα τα έξοδα είναι προσωπικά. Προσπαθούμε να καλύψουμε, διατροφή οδοιπορικά. Όσο γίνεται βοηθάει και η Ομοσπονδία σε αυτό αλλά τα περισσότερα έξοδα είναι δικά μας».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού προέρχονται οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βοηθάει στον τομέα της ψυχολογίας αλλά και πρακτικά το γεγονός ότι είστε ενταγμένοι σε αυτό το σύλλογο, ο οποίος αποδεδειγμένα προσφέρει στον Ελληνικό αθλητισμό;

«Αυτό σε βοηθάει πολύ ψυχολογικά Γιατί βλέπεις ότι υπάρχει κάποια βοήθεια μέσα από το σύλλογο του Ολυμπιακού. Για αυτό τα περισσότερα άτομα που έχουν πάρει την πρόκριση είναι από τον Ολυμπιακό».

Αποτελεί στόχο το μετάλλιο;

Ναι! Ο κύριος στόχος είναι το μετάλλιο και το βάθρο!

Κλείνοντας θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;

«Είμαι στο κατάλληλο επίπεδο για την εποχή. Βέβαια έχω και άλλο να δώσω. Πιστεύω και ελπίζω ότι μπορώ. Αλλά αυτή την περίοδο θεωρώ ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου