Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μαναρώλης: «Δε θα φρενάρει ο Ολυμπιακός, άνετα 10 στον ΠΑΟΚ»!


Η  συμμετοχή στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα είναι τραυματική εμπειρία για την Κ20 του ΠΑΟΚ, καθώς μπορεί να δεχτεί ακόμα και 10 γκολ, όπως  υποστήριξε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Κ20 του Πλατανιά, Νίκος Μαναρώλης.


Παράλληλα, ο  πεπειραμένος προπονητής στο πρωτάθλημα Υποδομών σχολίασε ακόμα ότι αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, δεν περιμένει οι "ερυθρόλευκοι" να αγωνιστούν με σβηστές μηχανές, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί.

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε στον SportDog  

Κύριε Μαναρώλη, ποια είναι η ομάδα που ξεχωρίζει για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της;

"Με βάση την απόδοσή της και τα αποτελέσματα η μοναδική ομάδα που βρίσκεται σε άλλη ταχύτητα σε σχέση με τις υπόλοιπες, είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο πώς υποστηρίζει τα παιδιά της, μέσω ενός τεράστιου μπάτζετ που δαπανά δηλαδή, κι από την άλλη στην ποιότητα που υπάρχει. Έχει στη σύνθεσή της ποδοσφαιριστές από παντού. Να φανταστείτε, υπάρχει στον Ολυμπιακό ποδοσφαιριστής που τον απέκτησαν από την Παναχαϊκή με 140 χιλ. ευρώ. Για να αναλογιστείτε τη διαφορά, εμείς εδώ στον Πλατανιά δεν έχουμε αυτό το ποσό για μπάτζετ όλης της περιόδου! Παρόλα αυτά είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και πέρσι κάναμε από την Κ20 τρεις παίκτες επαγγελματίες".

Μπορεί μία ομάδα από το πρωτάθλημα Κ20 να ανταγωνισθεί ομάδα της Σούπερ Λιγκ;

"Η Κ20 του Ολυμπιακού είναι μία ταχύτητα πάνω από όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημά μας. Είναι η μοναδική που μπορεί να κοντράρει τις μισές ομάδες της Σούπερ λιγκ, αν όχι αυτές που βρίσκονται στην πρώτη 5άδα - 6άδα. Η ηλικιακή στελέχωση όμως είναι πολύ σημαντική παράμετρος και δύσκολα μία άλλη ομάδα θα μπορούσε να κοντράρει σύλλογο της Σούπερ Λιγκ".

Όπως ακούγεται στο ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σκέφτονται να κατεβάσουν την Κ20 στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Μπορεί η ομάδα του ΠΑΟΚ να αντεπεξέλθει;

"Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, αρχικά, αν θα πρόκειται ολοκληρωτικά για αποστολή από παίκτες της Κ20 ή θα πρόκειται για μεικτή ομάδα με μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές και από την πρώτη ομάδα, με κάποιους της ίδιας ηλικίας της Κ20. Γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει διαφορά. Αν γίνει αυτό που ακούμε και διαβάζουμε και κατέβει αποκλειστικά η Κ20, θα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο λάθος. Θα ξεφύγει πολύ το σκορ και θα πρόκειται για μία τραυματική εμπειρία για τα παιδιά του ΠΑΟΚ, που αύριο κάποια από αυτά θα κληθούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της διαφοράς".

Υπάρχουν απόψεις που υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να δεχτεί 10 ή και περισσότερα γκολ. Πιστεύετε ότι ισχύει κάτι τέτοιο; Θα πρέπει από τον Ολυμπιακό, στην περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν την Κ20, να δείξουν σεβασμό;


"Αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη αυτών που θα πω, πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα το σκορ και, μάλιστα, σχετικά εύκολα. Τώρα όσον αφορά το ζήτημα του σεβασμού, είναι πώς τον ορίζει και τον αντιλαμβάνεται ο καθένας. Μία γερμανική ομάδα ακόμα κι αν κερδίζει με 5-0, έχει την αντίληψη να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Να αντιμετωπίσει ως ισάξια την αντίπαλη ομάδα, να πετύχει περισσότερα γκολ και να δείξει με αυτόν τον τρόπο πως τη σέβεται, βοηθώντας να αναδειχθούν οι αδυναμίες της. Τώρα αν αναλογιστούμε τις σχέσεις που έχουν οι δύο ομάδες αλλά και οι πρόεδροί τους, δε νομίζω ότι αν ο ΠΑΟΚ κατεβάσει την Κ20 στον επαναληπτικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός θα πάει σε ήπιο παιχνίδι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου