Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ελληνιάδης: "Είναι θέμα προσωπικότητας"


Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση. Να υποχρεώσει την Μπαρτσελόνα σε τρίτη συνεχόμενη ήττα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών (23/04. 22.00), εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στο Final Four της Euroleague.


Ο αθλητικός διευθυντής του Κόροιβου, Σταύρος Ελληνιάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Fever Pitch" με τους Θέμη Καίσαρη, Σταύρο Γεωργακόπουλο για τη σειρά των "ερυθρολεύκων" με την Μπαρτσελόνα.


Αναλυτικά μίλησε:

Για τον τρίτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα: 

"Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ. Το κύριο χαρακτηριστικό, όπως είπε και ο Τόμιτς σε μια συνέντευξη που έδωσε, έβγαλε χαρακτήρα, έδειξε να έχει καρδιά. Διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Η Μπαρτσελόνα λύγισε στο γήπεδό της, στο δεύτερο παιχνίδι, υπό το βάρος του φαβορί. Ο Ολυμπιακός δεν λύγισε. Σπανούλης και Πρίντεζης είναι τεράστιες προσωπικότητες. Αν συνεχίσουν έτσι, θα φτάσουν πολύ ψηλά".

Για το αν θα νικήσει ο Ολυμπιακός και στο τέταρτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: 

"Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Το πρώτο στο ΣΕΦ κρύβει κάποιες εκπλήξεις, γιατί πρέπει να κερδίσεις. Όλα τα ματς είναι μια ξεχωριστή μάχη. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κατέβει το ίδιο οργανωμένος, το ίδιο ψυχωμένος. Δεν είναι τελειωμένη η πρόκριση, η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και θα το παλέψει. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει όμως ισχυρό χαρακτήρα, με παίκτες που έχουν μεγάλη προσωπικότητα".

Για το γεγονός ότι απέφυγε ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ: 

"Η Μπαρτσελόνα παίζει πιο οργανωμένα. Η Ρεάλ πιο άναρχα, αλλά διαθέτει τεράστιες προσωπικότητες. Ο Γιουλ με τον Ροντρίγκεθ γύρισαν μόνοι τους το χθεσινό ματς με την Εφές, τη στιγμή που φαινόταν χαμένο. Η Μπαρττσελόνα, εκτός του Ναβάρο, δεν έχει άλλον παίκτη. Η Ρεάλ που παίζει street-basket, για να το πούμε πιο ελεύθερα, έχει παίκτες, όπως ο Ρούντι και οι υπόλοιποι που μπορούν να αλλάξουν μόνοι τους τη ροή ενός αγώνα".

Για τον κόσμο:

 "Είναι συγκλονιστικός. Ξέρει να βοηθάει την ομάδα σε όλα τα αθλήματα. Από το λιγότερο εμπορικό, μέχρι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα και να είναι δίπλα στην ομάδα στις μεγάλες επιτυχίες".

Για τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χάντερ: 

"Είναι πολύ μεγάλα ταλέντα οι δύο νεαροί. Ο Παπαπέτρου στάθηκε λίγο άτυχος με τους τραυματισμούς. Μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αν έμενε στην Αμερική, θα είχε τύχη να παίξει στο ΝΒΑ. Ο Χάντερ ταιριάζει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε και ένα σημαντικό μερίδιο επιτυχίας στον Γιώργο Μπαρτζώκα, που έκανε πολύ καλές επιλογές το καλοκαίρι".

Για την ΤΣΣΚΑ, που μπορεί να βρει αντίπαλο ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ: 

"Σε ένα φάιναλ φορ παίζουν ρόλο πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Η άμυνα βέβαια δεν έχει να κάνει με τη μέρα. Είναι θέμα θέλησης, καρδιάς. Δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία ή αν μπαίνουν τα σουτ. Το δυνατό όπλο της ομάδας είναι η άμυνα και έχει δυναμώσει πολύ από τότε που ανέλαβε ο Σφαιρόπουλος".

Για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: 

"Ηταν τρομερός στο τρίτο παιχνίδι, είχε 50% στα τρίποντα. Μεταμορφώνεται στο ΟΑΚΑ. Και η ΤΣΣΚΑ θα είναι λίγο αφυπνισμένη, σε σύγκριση με το προχθεσινό ματς. Νομίζω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι αυτή που θα προκριθεί στον ημιτελικό και θα βρεθεί με τον Ολυμπιακό, αν όλα πάνε καλά. Και ο Ολυμπιακός στα φάιναλ φορ έχει δείξει χαρακτήρα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου