Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Μώραλης: «Ενισχύει τα σχολεία»


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε στο fit kids run και στο εγχείρημα το οποίο θα προαγματοποιηθεί. Ο κ. Μώραλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του.


«Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης»

«Η σκέψη μας ήταν να δημιουργήσουμε μια σειρά από δράσεις σε όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα και όχι μόνο στο κέντρο, να μεταφερθεί το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές του Πειραιά. Στον Απόλλωνα, στην Παλαιά Κοκκινιά, στα Καμίνια, στα Μανιάτικα, στο Φάληρο. Είναι δύσκολες γειτονιές με μεγάλα προβλήματα ανεργίας. Στόχος μας ήταν να δώσουμε ένα τόνο χαράς γι΄ αυτό και δημιουργήσαμε τέσσερα παιδικά χωριά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, όπου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Τα πάρκα για τους μικρούς μας φίλους είναι δωρεά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τον οποίο και ευχαριστώ για την πρόθεση να συνεισφέρει σημαντικά στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Έχουμε στολίσει δέντρα και φάτνες, έχουμε οργανώσει χριστουγεννιάτικες γιορτές σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης αλλά και στους παιδικούς σταθμούς. Έχουμε τη συναυλία των Onirama στις 29 Σεπτεμβρίου, πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και γενικότερα ένα πλήρες πρόγραμμα.  Περιμένουμε λοιπόν τον κόσμο να έρθει και να περάσει όμορφα».

«Οφείλουμε να δημιουργήσουμε γιορτινή ατμόσφαιρα για τους δημότες μας»

«Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Πειραιά αλλά και οι πολίτες όλης της χώρας οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα αυτή την περίοδο. Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά μας
διαρκεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, παράλληλα έχουμε και τη μεγαλύτερη γιορτή για τον Δήμο μας, τα Θεοφάνεια. Θέλουμε να υπάρχει κλίμα χαράς και γιορτής στην πόλη για μικρούς και μεγάλους, για την τρίτη ηλικία και για όλους τους δημότες. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με εταιρείες και χορηγούς αφού ο Δήμος δεν είχε τη δυνατότητα να οργανώσει τις εκδηλώσεις μόνος του. Μεταξύ αυτών είχαμε και τη βοήθεια των "Παραπολιτικών"».

«Ο αγώνας δρόμου για παιδιά fit kids run ενισχύει τα δημοτικά σχολεία»


«Αύριο έχουμε τον αγώνα δρόμου για παιδιά "Fit kids run" μια ωραία πρωτοβουλία για παιδάκια μέχρι 14 ετών τα οποία θα τρέξουν μόνα τους ή και με τους γονείς τους. Το σπουδαίο της εκδήλωσης είναι πως θα δοθούν 100 φαρμακεία στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Θέλουμε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε να έχει μια κοινωνική διάσταση. Θα συμμετέχω και εγώ με την οικογένειά μου, μάλιστα είμαι και προπονημένος αφού σε προηγούμενο αγώνα πριν από ένα μήνα έκανα  2,5 χιλιόμετρα οπότε το ένα χιλιόμετρο θα μου φανεί πιο εύκολο και θα κάνω καλό χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου