Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Φοβάται η FIFA για το Βραζιλία - Καμερούν


Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Βραζιλία και το Καμερούν διατρέχει υψηλό κίνδυνο όσον αφορά το παράνομο στοίχημα και την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος της, σύμφωνα με αξιωματούχο της FIFA.


Η τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ, εκτός από το αμιγώς αγωνιστικό ενδιαφέρον φέρεται να έχει συγκεντρώσει και αυτό διαφόρων επιτηδείων του παράνομου στοιχηματισμού, καθώς το Βραζιλία - Καμερούν έχει χαρακτηριστεί ως υψηλού ρίσκου από την FIFA, όσον αφορά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματός του.

"Βλέπουμε ότι αυτό το παιχνίδι διατρέχει περισσότερο ρίσκο από ότι η έναρξη ή ο τελικός του Μουντιάλ. Αυτό το παιχνίδι είναι πιο ευάλωτο. Υπάρχει φόβος μήπως κάποια εγκληματική οργάνωση πλησιάσει τους ποδοσφαιριστές και τους δελεάσει με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό.

Γνωρίζουμε ότι χειραγωγούνται αποτελέσματα για να αποφύγει κάποια ομάδα τον υποβιβασμό. Αλλά δεν παρακολουθούμε 209 πρωταθλήματα και όλα τα παιχνίδια αυτών. Αυτό είναι αρμοδιότητα της κάθε ομοσπονδίας. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να αναλάβουμε τέτοιες υποθέσεις, αλλά δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε ενδείξεις.", δήλωσε στην κορυφαία βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de São Paulo, ο διευθυντής ασφάλειας της FIFA, Ραλφ Μίτσκε.

Να σημειωθεί, ότι όπως αποκάλυψε ο αξιωματούχος της FIFA, οι υποψίες εστιάζονται στους ποδοσφαιριστές της εθνικής Καμερούν που έχουν ήδη αποκλειστεί και στον αριθμό των γκολ που είναι πιθανόν να δεχθούν τα "λιοντάρια" σε περίπτωση που προσεγγιστούν κάποιο δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού.


Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου