Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Καπράλος : «Λύση στο Grexit, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»


 Ο  Σπύρος Καπράλος , μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για το ενδεχόμενο Grexit του ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι αν και τραβηγμένο, δεν είναι απίθανο το  σενάριο αποκλεισμού της χώρας μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με το ποδοσφαιρικό Grexit


Αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Καπράλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για το αν υπάρχει πιθανότητα επέμβασης της ΔΟΕ στη διαμάχη των διεθνών αρχών με την ελληνική κυβέρνηση:

«Δεν το γνωρίζω αυτό το θέμα. Το μόνο που μπορώ να πω ότι η ΔΟΕ θέλει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Και οι ομοσπονδίες είναι μέλη, άρα θέλει να γίνονται τα πράγματα όπως ορίζονται από τους κανόνες».

Για τις συνέπειες που μπορεί να έχει τυχόν αποκλεισμός: 

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα αθλήματα του Ολυμπιακού προγράμματος και τυχόν αποκλεισμός θα είναι ένα μελανό σημείο. Είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση, γιατί διαφορετικά θα υπάρχουν επιπτώσεις ακόμα και με τις υποψηφιότητες Ελλήνων σε διεθνείς επιτροπές.

Υπάρχει αυτή τη στιγμή η πιθανότητα να δοθεί η θέση του μέλους της ΔΟΕ σε κάποιον Έλληνα. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να πουν ότι εσείς δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας, τα έχετε κάνει χάλια, βρείτε τα και τα ξαναλέμε. Δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο μόνο, επειδή εγώ θα είμαι υποψήφιος, είναι γενικά πρόβλημα για τη χώρα». 


Για το αν υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση:

 «Νομίζω ότι είναι πολύ τραβηγμένο, αλλά αν ερχόμαστε και επιβάλλουμε νομοθεσίες που αντίκεινται στον διεθνή ολυμπιακό χάρτη, τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Είμαστε μέλη στα διεθνή όργανα, άρα πρέπει να σεβόμαστε το πώς λειτουργούν».

Για τη δική του πρόταση ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο: 

«Μιλάω και με τη ΔΟΕ και αυτό που συστήνω στην πολιτεία είναι οποιοιδήποτε νόμοι έρχονται να μην παραβιάζονται οι νομοθεσίες των διεθνών αρχών. Προβλήματα δεν θέλει κανένας. Και όταν τα δημιουργούν οι άνθρωποι μιας χώρας αυτό μπορεί να γυρίσει αρνητικά εναντίον τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου