Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Σφαιρόπουλος: «Δε νιώθω αμφισβήτηση προς εμένα και την ομάδα»




Ο  Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε βέβαιος για τη δουλειά του και την ομάδα του κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ευρωλίγκα.
  

Ο  κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε αρχικά:

«Είναι μια δύσκολη στιγμή σήμερα, γιατί η ομάδα δεν προκρίνεται στα playoffs. Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι, αλλά δεν είναι στιγμή να πούμε τι έφταιξε γιατί η σεζόν ακόμη τρέχει. Όταν χτίζεις όμως μια ομάδα κι έχεις τόσους τραυματισμούς σε καίριες θέσεις αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Για του λόγου το αληθές είδατε πόσο μας έλειψε ο Λοτζέσκι σήμερα. Ο Χάκετ παίζει με κομμένο τένοντα, ο Πρίντεζης έχει πρόβλημα. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, πέσαμε στον πιο δύσκολο όμιλο, το σύστημα αποδείχτηκε πως δεν ήταν δίκαιο γιατί αν και πρώτοι πέσαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Του χρόνου το σύστημα θα είναι πιο δίκαιο και στη διάρκεια θα δείχνεις την αξία σου. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που έχει κάνει πολλές επιτυχίες και τέτοιες καταστάσεις τη δυναμώνουν και δεν την πτοούν. Θα συνεχίσει να παλεύει, όπως πάλεψε σήμερα, χωρίς μεγάλο κίνητρο και παρά την απογοήτευση. Παλέψαμε μέχρι το τέλος με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε μια ομάδα που είναι φαβορί για τον τίτλο».

Σχετικά με το ποια ήττα πόνεσε περισσότερο την ομάδα, είπε:

«Το παιχνίδι που μας στοίχισε πάρα πολύ ήταν με την Μπάμπεργκ εδώ. Χάσαμε όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και άλλα πράγματα που φάνηκαν στα επόμενα ματς. Τον τελικό απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος της σεζόν. Δεν είναι ώρα για απολογισμό».

Ερωτηθείς αν εισπράττει αμφισβήτηση και πόσο τον δυναμώνει η στάση του κόσμου απάντησε:
«Δεν νομίζω πως υπάρχει αμφισβήτηση, τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στην ομάδα. Το να βγαίνουν στα social media και να λένε κάποιοι, που μπορεί να είναι αντίπαλοι της ομάδας ή εγκάθετοι, δεν με ενδιαφέρει. Όσο για τον Τύπο, στην Ελλάδα πολλές φορές είναι κατευθυνόμενος. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Καμιά ομάδα δεν είναι άτρωτη. Το πιο σημαντικό είναι το χειροκρότημα του κόσμου προς την ομάδα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να με χειροκροτούν. Αισθάνομαι περήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό και κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι προσπάθεια γίνεται και ότι ο Ολυμπιακός παλεύει, σχεδόν πάντα. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Παράλληλα στάθηκε στη στάση του κόσμου:

«Ήταν συγκινητικός ο κόσμος και το χειροκρότημά του ήταν άξιο αναφοράς. Τους ευχαριστούμε πολύ και να ξέρουν πως θα κάνουμε το καλύτερο για το πρωτάθλημα. Χαιρόμαστε που ο Ολυμπιακός έχει μπασκετικούς φιλάθλους, που καταλαβαίνουν την προσπάθεια που έχει γίνει. Όταν βλέπεις τέτοια συμπαράσταση, δεν φοβάσαι τίποτα. Είναι πολύ μεγάλο αυτό που εισπράττουμε και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Την εμπιστοσύνη του κόσμου την έχουμε κερδίσει με τις επιτυχίες και την προσπάθεια μέσα στο γήπεδο. Το μπάσκετ είναι όπως η ζωή, πρέπει να παλεύεις όσες αναποδιές κι αν έρθουν».

Όσο για τον εναπομείναντα στόχο, είπε:

«Πλέον στρέφουμε όλη μας την προσοχή στο πρωτάθλημα. Είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά για να φτάσουμε στους τελικούς και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι μια περίοδο που πρέπει να ανασυνταχθούμε. Έχουμε παίκτες που είναι καταπονημένοι κι έχουν μικροτραυματισμούς. Έχουμε το ματς το τελευταίο με το Ρέθυμνο που πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και από κει και πέρα θα δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».

Για την επιβάρυνση των παικτών είπε:


 «Του χρόνου θα έχουμε πέντε εβδομάδες με δύο παιχνίδια Ευρωλίγκας μέσα στην εβδομάδα και θα παίζουμε σε οκτώ μέρες τέσσερα ματς. Αυτό είναι για όλες τις ομάδες. Καταλαβαίνετε τι επιβαρύνσεις θα έχουν οι παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου