Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Αγγελόπουλοι: "Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη από το 2009"


Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μετά τον αποκλεισμό της ομάδας, έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου και   δήλωσαν περήφανοι για όσα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη παρά τη φετινή «στραβοτιμονιά», τονίζοντας ότι από το 2009 η ομάδα του Πειραιά είναι η καλύτερη της Ευρώπης


Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αρχικά είπε τα εξής:

 "Οι πρώτες σκέψεις είναι πως είμαστε περήφανοι για αυτήν την ομάδα. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη από το 2009 έως κα σήμερα. Μιλήσαμε στους παίκτες στα αποδυτήρια και τους είπαμε πως είμαστε περήφανοι για εκείνους και για τα όσα έχουν καταφέρει. Στόχος είναι το πρωτάθλημα".

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στάθηκε στα προβλήματα και στους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ομάδα:

 "Ο τραυματισμός του Γιανγκ ήταν καθοριστικός. Δεν γίνεται να αντικαταστήσεις παίκτη τέτοιου βεληνεκούς μέσα στην σεζόν. Δεν υπήρχε εξίσου καλός παίκτης διαθέσιμος στην αγορά.  Δεύτερον, ήταν μεγάλη και η απουσία του Λοτζέσκι, ο οποίος είναι πολύτιμος για εμάς στην επίθεση. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τα συστήματα που θέλαμε δίχως εκείνον στην επίθεση. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς και μας έλειψε. Είδατε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ πόσο μας έλειψε.

Δεν μπορείς να πεις πως έγινε κάτι λάθος το καλοκαίρι. Αυτά τα γράφει ο Τύπος. Η Ρεάλ έμεινε ίδια και πέρασε με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στο 2009, κάτι που ισχύει, βάσει τίτλων, συμμετοχών σε τελικούς και σε Final-Four. Και το τονίζουμε από το 2009, γιατί τότε πήραμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ.

Ακολούθως ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε:

Όταν βλέπεις την ΤΣΣΚΑ να έχει βγει πρώτη στον όμιλο και να χτυπιούνται στον πάγκο, σε ένα αδιάφορο ματς, καταλαβαίνουμε τη ζημιά τους έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς να βλέπουμε από μακριά το Final-Four. Στόχος μας πλέον το Πρωτάθλημα.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε:

"Το πρωτάθλημα ήταν ο λογικός στόχος με το μπάτζετ που έχουμε. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα των υπερβάσεων και των θαυμάτων. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να έχεις επιτυχίες σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο με το οποίο λειτουργούμε. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να έχεις υπερβάσεις με μικρότερα μπάτζετ και με επένδυση πάντα στους Έλληνες παίκτες. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να παίρνουμε τίτλους, να παίζουμε σε Final-Four".

Για τον τρόπο διεξαγωγής της Euroleague, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε:

"Το σύστημα δεν είναι δίκαιο. Προκριθήκαμε πρώτοι στην πρώτη φάση των ομίλων, αλλά πέσαμε σε δύσκολο όμιλο, στον πιο δύσκολο όμιλο της Euroleague. Άποψη μας είναι πως πρέπει να γίνονται όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα. Το έχουμε πει και στον Μπερτομέου αλλά λέει σαν δικαιολογία πως είναι θέμα τηλεοπτικών δικαιωμάτων".


Στην συνέχεια, πρόσθεσε: "Δεν αλλάζει τίποτα που δεν περάσαμε στους οκτώ, συνεχίζουμε. Και το ξαναλέω, ακόμη και αν δεν περάσαμε στους οκτώ, αν κάνετε απολογισμό, από το 2009 και μετά, θα δείτε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είμαστε η πρώτη ομάδα που καταφέραμε να γίνουμε πρώτα Πρωταθλητές Ευρωπης και μετά στην Ελλάδα. Αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα. Ας μην ξεχνάμε πως η Μπαρτσελόνα έχει να το πάρει από το 2010 και η ΤΣΣΚΑ από το 2008".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου