Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Πρώτα το Πρωτάθλημα και μετά οι ανανεώσεις




Τα συμβόλαια των Βασίλη Σπανούλη και Οθέλο Χάντερ ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, υπάρχει κοινή επιθυμία για ανανέωσης της συνεργασίας τους, αλλά το Πρωτάθλημα προηγείται.


Τα δύο "καυτά" συμβόλαια που έληγαν για τον Ολυμπιακό πέρσι ήταν εκείνα των Κώστα Σλούκα και Μπράιαντ Ντάνστον, οι οποίοι (για διαφορετικούς λόγους) αποχώρησαν από το μεγάλο λιμάνι. Φέτος εκείνα που "ζεματάνε" είναι αυτά των Βασίλη Σπανούλη και Οθέλο Χάντερ. Οι Πειραιώτες θέλουν να ανανεώσουν τα συμβόλαια και των δύο παικτών, ενώ και οι ίδιοι αθλητές επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Σπανούλης θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό

Η μεγάλη επιθυμία του Βασίλη Σπανούλη, κάτι που το έχει τονίσει και αρκετές φορές σε δηλώσεις του, είναι να ολοκληρώσει την τεράστια και πλούσια καριέρα του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Στην ομάδα που έχει μείνει τα περισσότερα χρόνια της πορείας του στο μπάσκετ (έξι σερί συνεχόμενες σεζόν, 2010-2016), στον σύλλογο που ταιριάζει στον χαρακτήρα του, στην νοοτροπία του, αλλά και στην ψυχοσύνθεση του, όπως χαρακτηριστικά είχε σχολιάσει στο παρελθόν, έχοντας κατακτήσει μαζί της τίτλους και διακρίσεις, αλλά και Πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επιθυμία και της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη, για δεύτερη φορά ύστερα από το καλοκαίρι του 2013, ώστε και ο παίκτης να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν, πόνταραν και επένδυσαν τόσο στο ταλέντο του Λαρισαίου γκαρντ, όσο και στον ηγετικό του χαρακτήρα, πραγματοποιώντας το καλοκαίρι του 2010 μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, φέρνοντας στον μεγάλο λιμάνι έναν σπουδαίο μπασκετμπολίστα που άλλαξε το ρου της ιστορίας της ομάδας.

Οι δύο πλευρές ακόμη δεν έχουν συζητήσεις σε προχωρημένο επίπεδο για την ανανέωση της συνεργασίας τους και η υπόθεση θα πάει μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, καθώς προτεραιότητα όλων είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα για δεύτερη σερί σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 1997, ώστε να κλείσουν την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο τρόπος προσέγγισης, το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν και ακολούθως το οικονομικό, θα είναι τα σημεία "κλειδιά" για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό.

Η περίπτωση Χάντερ

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση του Οθέλο Χάντερ. Άραγε, θα ακολουθήσει τον δρόμο των προκατόχων του, δηλαδή των Κάιλ Χάινς και Μπράιαντ Ντάνστον ή θα γίνει ο πρώτος αθλητικός σέντερ της ομάδας (στους οποίους ποντάρουν οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια) ο οποίος θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους"; Αυτό, θα φανεί στην πράξη.


Ήδη, πάντως, υπάρχουν ομάδες από το εξωτερικό και κυρίως από την Τουρκία που καλοβλέπουν την περίπτωση του, αλλά προτεραιότητα του Αμερικανού είναι να συνεχίζει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δύο πλευρές δεν έχουν μιλήσει σε προχωρημένο επίπεδο για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους και η υπόθεση θα πάει για μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ώστε οι παίκτες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου