Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Παπανικολάου: «Σκληρή δουλειά, κεφάλια κάτω και πρωτάθλημα»


Ο Κώστας Παπανικολάου κάνει τον απολογισμό του στον «ΓΑΥΡΟ» για την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό, το πως βιώνουν αυτός και οι συμπαίκτες του την όλη κατάσταση και την ατμόσφαιρα μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα  


Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην ΝΒΑer και νυν παίκτης των Πειραιωτών  

Στην ερώτηση, λοιπόν, πώς μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να… επανέλθουν στη γνωστή τους κατάσταση, ο «Παπ» υποστήριξε ότι:

 «Δεν χρειάζεται να επανέλθουμε από κάτι. Το σημαντικό πλέον είναι η δουλειά. Δουλειά και κάτω το κεφάλι, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τα πλέι οφ που ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Ό,τι έγινε με την Ευρωλίγκα έγινε και δεν γίνεται να καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας. Ο πρώτος στόχος μας είναι μπροστά και είναι και ο βασικός στόχος της ομάδας μας από την αρχή της χρονιάς, και εκεί πλέον επικεντρωνόμαστε».

Η πιο θετική ανάμνηση από τον πρόωρο αποκλεισμό του Ολυμπιακού ήταν τα τελευταία δευτερόλεπτα το ΣΕΦ, με τη λήξη της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ. Ο κόσμος έμεινε στο γήπεδο, κανείς δεν κουνήθηκε από τη θέση του και με ένα θερμότατο χειροκρότημα ευχαρίστησε τους παίκτες του Θρύλου για όσα του έχουν χαρίσει αυτά τα χρόνια.

Αλήθεια, πώς έμεινε στη μνήμη του Παπανικολάου αυτή η στιγμή;

«Το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να γνωρίσει μία ομάδα είναι η αναγνώριση από τον κόσμο της», δήλωσε ο 26χρονος φόργουορντ στον «ΓΑΥΡΟ», για να συνεχίσει: «Ιδίως όταν προέρχεται από κακές στιγμές και είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε πλέον ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται, αναγνωρίζει και κατανοεί την προσπάθεια και τις επιτυχίες που έχει κάνει η ομάδα τις προηγούμενες χρονιές. Και το αποδεικνύει με ένα τόσο ζεστό χειροκρότημα στην πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό θέλουμε εξάλλου. Να παλεύουμε ο κόσμος και η ομάδα μαζί για το καλύτερο δυνατό».

Στο… σήμερα, ο Ολυμπιακός ψάχνει την κατάλληλη χημεία και τους ρόλους του. Κάτι βέβαια που δεν ενστερνίζεται ο Παπανικολάου, ο οποίος δήλωσε για την επόμενη μέρα:

«Δουλειά χρειάζεται. Η χημεία υπάρχει. Και τα παιδιά εδώ μέσα είναι μια χαρά. Δουλευταράδες όλοι. Κάτω τα κεφάλια τώρα. Σκληρή δουλειά μέχρι τα πλέι οφ που έρχονται την επόμενη εβδομάδα και να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε κάθε παιχνίδι που θα βρούμε μπροστά μας».

Τέλος, σχετικά με το εάν η διακοπή από τα σερί ματς θα είναι… σωτήρια για τους «ερυθρόλευκους», καθώς θα ξεκουραστούν σημαντικά (διήμερο ρεπό είχαν και σήμερα μπαίνουν ξανά σε ρυθμούς προπονήσεων), ο φόργουορντ του Θρύλου είπε:


«Ο Ολυμπιακός δεν έχει συνηθίσει τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας και τα πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Και πάνω από όλα να προετοιμαστούμε και σωματικά και ψυχικά, στο μυαλό μας να είμαστε έτοιμοι για τη δύσκολη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου