Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κατά... 99.9% στα προκριματικά του Champions League ο Ολυμπιακός


Η Ντιναμό Κιέβου κατάκτησε το πρωτάθλημα Ουκρανίας και έστειλε σχεδόν οριστικά τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League. Το απίθανο σενάριο για απευθείας είσοδο στους ομίλους.


Κατακαλόκαιρο και μέσω προκριματικών θα ξεκινήσει -εκτός αν συμβούν πράγματα και θαύματα- το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν. Η Ντιναμό Κιέβου επικράτησε 1-0 της Βόρσκλα, κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ουκρανίας και «χάλασε» τους Πειραιώτες, αφού έπρεπε... υποχρεωτικά ο τίτλος να καταλήξει στη Σαχτάρ, προκειμένου να έχουν βάσιμες ελπίδες για απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να παίξουν στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου (κλήρωση στις 15 Ιουλίου). Αν περάσει, θα παίξει στα playoffs των πρωταθλητών στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Αν αποκλειστεί, θα παίξει στα playoffs του Europa League στις 18 και 15 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Σημειώνεται πως η ομάδα του Μάρκο Σίλβα στα προκριματικά του ΔΕΝ θα παίξει με ομάδες από τις δώδεκα πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA, αλλά μόνο από τους πρωταθλητές των χωρών από τη 13η ως την 54η θέση κατάταξης της UEFA. Στον τρίτο γύρο, για παράδειγμα, θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τους πρωταθλητές Τσεχίας και Ρουμανίας, ενώ οι άλλες ομάδες θα προκύψουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Υπάρχει όμως ένα ακραίο και ουσιαστικά μη ρεαλιστικό σενάριο για να στείλει τον Ολυμπιακό απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να αποφύγει τα προκριματικά. Τι χρειάζεται; Ο φετινός κάτοχος του Champions League ΚΑΙ του Europa League να προκριθούν στο επόμενο Champions League μέσω της θέσης που θα καταλάβουν στο εγχώριο πρωτάθλημά τους.

Αυτό μεταφράζεται σε έναν και ΜΟΝΑΔΙΚΟ συνδυασμό: Να κατακτήσει το Europa η Λίβερπουλ (εφικτό θεωρητικά), να τερματίσει στην τρίτη θέση (δεν μπορεί πιο ψηλά) της Πρέμιερ Λιγκ η ομάδα του Κλοπ (σχεδόν απίθανο, αφού βρίσκεται στο -9, έχει τέσσερις ομάδες από πάνω της κι απομένουν τέσσερις αγωνιστικές) και παράλληλα να ΜΗΝ σηκώσει το Champions League η Μάντσεστερ Σίτι.


Δύσκολη κατάσταση, σχεδόν απίθανο ουσιαστικά σενάριο, που δεν επιτρέπει αισιοδοξία στον Πειραιά, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να ετοιμάζονται μετά από χρόνια για «καλοκαιρινή περιπέτεια».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου