Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από το 2017 η FIBA!


Νέα σενάρια αναφορικά με την κόντρα FIBA και Ευρωλίγκας, που αφορούν άμεσα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Gazzeta Dello Sport».


Ο… πόλεμος FIBA και Ευρωλίγκας καλά κρατεί, με την Παγκόσμια ομοσπονδία να μη μένει όπως όλα δείχνουν στην απειλή της για τον αποκλεισμό ομάδων και εθνικών ομοσπονδιών που επέλεξαν το Eurocup και όχι το νεοσύστατo Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ. Σύμφωνα με την ιταλική «Gazzetta dello Sport», είναι έτοιμη να… πυροδοτήσει και άλλη βόμβα στα θεμέλια του αθλήματος και συγκεκριμένα, σε αυτά της δεκαετούς συμφωνίας που υπέγραψαν πριν λίγους μήνες οι έντεκα μεγάλες ομάδες, ανάμεσα τους και οι ελληνικές, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν, η FIBA δεν αναγνωρίζει αυτή τη συμφωνία και σκέφτεται απλά να δώσει περιθώριο μέχρι το 2017 σε αυτές της ομάδας να συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, βάσει της τριετούς συμφωνίας που είχαν υπογράψει το 2014. Οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, θα ζητήσει από τις έντεκα αυτές ομάδες (σ.σ. Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο και Ζαλγκίρις Κάουνας οι υπόλοιπες) να πάρουν μέρος στις δικές της διοργανώσεις.

Σε περίπτωση οι σκέψεις που υποστηρίζει το δημοσίευμα πως υπάρχουν πραγματοποιηθούν, στη… μέση της κόντρας θα βρεθούν τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τις συνέπειες να είναι άγνωστες. Βάσει του συμβολαίου που έχουν υπογράψει οι ομάδες πάντως με την ECA, αν για οποιοδήποτε λόγο αποχωρήσουν από τη διοργάνωση πριν το 2026, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο που ενδέχεται να φτάνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ!

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου