Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο Τόμιτς συμβουλεύει τον Λοτζέσκι (video)


Το "Ask the Legend" της Euroleague απευθύνθηκε στον Μίλαν Τόμιτς και τον Ματ Λοτζέσκι, με τον δεύτερο να "ανακρίνει" τον θρύλο του Ολυμπιακού, ρωτώντας να μάθει τα πάντα γύρω από το Final Four. Ποια η συμβουλή που του έδωσε για τη Μαδρίτη.


 Ο  Μίλαν Τόμιτς έχοντας ζήσει αρκετά Final Four στα χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό (από το 1991 κι έπειτα),  είναι  ο πλέον αρμόδιος για να μυήσει τους "rookies" στο τι θα συναντήσουν στη Μαδρίτη. Μεταξύ των πρωτάρηδων είναι ο Ματ Λοτζέσκι, που προετοιμάζεται να ζήσει την ατμόσφαιρα ενός Final Four.

Αυτό που συμβούλεψε τον 30χρονο φόργουορντ ήταν:

 "να είσαι ήρεμος και να προετοιμάσεις τον εαυτό σου πνευματικά γι αυτά τα παιχνίδια γιατί απαιτείται ειδική προετοιμασία. Αυτή η προετοιμασία ξεκινάει με τη στιγμή που θα μπεις στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη". Δεν χρειάζεται να βάλει παραπάνω πίεση στον εαυτό του.

Αν όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Ολυμπιακό, τότε τι;

"Κάθε φορά που χάνεις σε ένα Final Four είναι πολύ δύσκολο. Σε αυτό το επίπεδο όμως πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά και να είσαι έτοιμος να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Είναι σκληρό, αλλά πρέπει να το προσπεράσεις άμεσα. Ακόμη και την επόμενη μέρα...".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε  στα ευχάριστα, ενθυμούμενος το 1997 , τότε που ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή της Ευρώπης.

  "Όταν το ρολόι μηδένισε και καταλάβαμε πως κατακτήσαμε το τρόπαιο. Είναι κάτι που δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια", είχε να πει ο Μίλαν Τόμιτς σε ερώτηση για το τι θυμάται πιο έντονα, πριν αποκαλύψει μια ανέκδοτη ιστορία, με τον Ντράγκαν Τάρλατς σε ρόλο πρωταγωνιστή: "Το επόμενο που θυμάμαι είναι ο Ντράγκαν (Τάρλατς) που οδήγησε το πούλμαν της επιστροφής στο ξενοδοχείο. Ήταν τόσο χαρούμενος γι αυτό που καταφέραμε. Ήθελε να μας πάει αυτός στο ξενοδοχείο".

Όσο για την Κωνσταντινούπολη και τις αναμνήσεις από το winning shot του Γιώργου Πρίντεζη;

 "Αυτό το δίποντο ήταν κάτι απίστευτο", σχολίασε

Πριν  καταλήξει λέγοντας πως:


 "το να κερδίζεις τον τίτλο με ένα τέτοιο σουτ είναι ό,τι καλύτερο για να τελειώσεις το παιχνίδι".

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου