Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Φροντιστήρια για τρεις


Σε τρεις ποδοσφαιριστές του την έχει "πέσει" ο Μίτσελ τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας τους συγκεκριμένες οδηγίες για την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης.


Όπως σημειώναμε και στο ρεπορτάζ της Κυριακής (23/11), ο Μίτσελ προετοιμάζει τους παίκτες του για την επικείμενη μάχη του "Βιθέντε Καλδερόν" (26/11, 21:45) εστιάζοντας πολύ επάνω στο κομμάτι της τακτικής και των στημένων φάσεων.

Εκεί δηλαδή που κρύβεται και το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής που παρουσιάζει και την φετινή σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι "ερυθρόλευκοι" λοιπόν οφείλουν να εμφανιστούν άκρως ανταγωνιστικοί σε αυτούς τους δύο τομείς αν θέλουν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την ισπανική πρωτεύουσα, κρατώντας έτσι ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από την Παρασκευή (21/11) κιόλας είχαμε επισημάνει πως η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο "Βιθέντε Καλδερόν" θα είναι ίδια τουλάχιστον κατά 10/11 με αυτήν που έβγαλε το λάδι της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Την θέση που παίζεται διεκδικεί ο Κασάμι, με "θύμα" έναν εκ των Εντινγκά, Αφελάι ή Ντομίνγκες. Ο Ελβετός παραμένει φαβορί για να μείνει στον πάγκο, ωστόσο η ικανότητα του (και) στον αέρα, βάζει σε σκέψεις τον Μίτσελ που δεν θα έλεγε "όχι" σε έναν ακόμη καλό κεφαλοσφαιριστή στο βασικό σχήμα.

Μετά την προπόνηση της Δευτέρας (24/11) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και φυσικά αυτή της Τρίτης (25/11) στην Ισπανία, ο Ισπανός τεχνικός θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, που δύσκολα πάντως θα κρύβουν εκπλήξεις.

Το σίγουρο είναι πως τις τελευταίες ημέρες τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν απασχολήσει τον ιδιαίτερα τον προπονητή των Πειραιωτών. Ο Μίτσελ την έχει "πέσει" σε Μαζουακού, Ελαμπντελαουί και Μήτρογλου, ζητώντας τους συγκεκριμένα πράγματα ενόψει Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για τους υπόλοιπους παίκτες της ενδεκάδας, όσον αφορά τις απαιτήσεις που υπάρχουν στις θέσεις που θα αγωνιστούν. Ο ρόλος των ακραίων μπακ και του σέντερ φορ είναι ή πρέπει να είναι εξαιτίας των ειδικών αναγκών του αγώνα, πιο σύνθετος. Τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης την φετινή σεζόν δεν έχει κλασικούς εξτρέμ στις πτέρυγες. Ο άξονας είναι φορτωμένος και οι μοναδικοί παίκτες που παίζουν καθαρά στις πλευρές του γηπέδου είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες.

Από τους οποίους ο Μίτσελ εκτός τα ανασταλτικά τους καθήκοντα, θέλει να τους βλέπει ενεργούς και επιθετικά. Με τον εκάστοτε κεντρικό μέσο να κλείνει 4-5 μέτρα στην πλευρά, όταν ένας εκ των δύο πραγματοποιεί όβερλαπ.

Μαζουακού και Ελαμπντελαουί θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δίνοντας πλάτος στο γήπεδο με σκοπό να αποτελέσουν την έξτρα επιλογή των μέσων στην πάσα και κατ' επέκταση στο σωστό κράτημα της μπάλας. Από εκεί και πέρα στόχος θα είναι να βρεθούν σε καταστάσεις "1 εναντίον 1" με τον αντίπαλο μπακ, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα από το πλάι της περιοχής.

Όσον αφορά τον Μήτρογλου; Ο Μίτσελ θέλει να τον δει να κινείται ανάμεσα στους δύο στόπερ της Ατλέτικο. Όχι μόνο για να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί μια κάθετη πάσα ή να αποτελέσει στήριγμα για τους μεσοεπιθετικούς (βάζοντας τους στο παιχνίδι με σπάσιμο της μπάλας), αλλά βοηθώντας και στο ανασταλτικό κομμάτι με μαρκάρισμα στον χώρο και σκοπό να δυσκολέψει την πρώτη πάσα στους κεντρικούς μέσους.

Ο Έλληνας διεθνής φορ δούλεψε πολύ στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη στο διάστημα της διακοπής, κυρίως σε θέματα φυσικής κατάστασης, και δείχνει έτοιμος για την αναμέτρηση στο "Βιθέντε Καλδερόν". Περιττό να πούμε πως ένας "κανονικός" Μήτρογλου μπορεί να κάνει ζημιά στην άμυνα των "ροχιμπλάνκος", αλλάζοντας τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Με αυτή την ελπίδα ζει και ο Μίτσελ, έχοντας συνέχεια από κοντά τον 26χρονο φορ το τελευταίο διάστημα.


Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου