Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ιατρικός «στρατός» και ρομπότ στο πλευρό του Σουμάχερ


Μία 20μελής ομάδα γιατρών και ένα ρομπότ βοηθούν τον Μίχαελ Σουμάχερ στο δεύτερο κομμάτι της μάχης που άρχισε για να επανέλθει μετά το σοβαρό του ατύχημα.


Στη Λοζάνη δίνει πλέον ο Μίχαελ Σουμάχερ τη μάχη του για να επανέλθει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μετά το ατύχημα που είχε πριν πεντέμισι μήνες.

Σύμφωνα με την ιταλική «Gazzetta Dello Sport», ένα επιτελείο 20 γιατρών βρίσκεται στο πλευρό του Γερμανού πρώην πιλότου της Formula 1 καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μαζί με ένα ρομπότ που βοηθά στην ενεργοποίηση της κίνησης του ασθενούς. Η πτέρυγα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται φρουρείται επί 24ώρου βάσεως.

Ο «Σούμι» δεν έχει ανακτήσει ακόμη την ομιλία και την κίνηση, ωστόσο έχει αρκετές στιγμές πλήρους συνείδησης, στις οποίες τα μάτια του κινούνται και αναγνωρίζει τα αγαπημένα του πρόσωπα, ειδικά τη σύζυγό του, Κορίνα. Οι γιατροί αισιοδοξούν για τη βελτίωση της κατάστασής του, αν και καθιστούν σαφές πως θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και ολόκληρα χρόνια, για να γίνουν ουσιαστικά βήματα, ενώ θεωρείται απίθανο ο 45χρονος αθλητής να επανέλθει πλήρως.


Δίπλα στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 βρίσκεται η οικογένειά του. Σε αυτό βοηθά πως το νοσοκομείο όπου έχει μεταφερθεί πλέον, απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι του Σουμάχερ, στο Γκλαντ, δίπλα στη λίμνη της Γενεύης.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου