Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ντομίνγεζ: «Είμαστε περήφανοι εμείς και οι φίλαθλοι μας!»


Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τσόρι Ντομίνγεζ μίλησε στο Sport24.gr  στη μικτή ζώνη μετά τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Για τη νίκη του Ολυμπιακού:


«Κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι, πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, αλλά και προσγειωμένοι. Δώσαμε χαρά στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους μας».

Για την αποθέωση που γνώρισε όταν έγινε αλλαγή:

«Είμαι χαρούμενος για την ομάδα, πέτυχα και ένα γκολ που σίγουρα βοήθησε τη συνολική προσπάθεια. Και βέβαια στο προσωπικό επίπεδο, η ικανοποίηση όταν ακούς τον κόσμο να φωνάζει το όνομά σου, είναι πολύ μεγάλη. Αυτές είναι ιδιαίτερες στιγμές για κάθε ποδοσφαιριστή».

Για την «άχρωμη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Η Μάντσεστερ δεν είχε ούτε ρυθμό, ούτε ιδέες μέσα στο γήπεδο. Εμείς παρουσιαστήκαμε πολύ καλά προετοιμασμένοι, παίξαμε από την αρχή μέχρι το τέλος πολύ συγκεντρωμένα, μυαλωμένα και παθιασμένα και δεν τους αφήσαμε το παραμικρό περιθώριο να μας προβληματίσουν. Υπήρξε πολύ μεγάλη ομαδική προσπάθεια, η οποία έφερε το τελικό αποτέλεσμα που μας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς. Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη, ήμασταν ανώτεροι σε όλο τον αγώνα και αποδείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε χωρίς κόμπλεξ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μάντσεστερ. Μπορεί να μη βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά, αλλά και εμείς φροντίσαμε να το επιβεβαιώσουμε αυτό πρεσάροντας, καλύπτοντας, κλείνοντας διαδρόμους, δημιουργώντας και διατηρώντας καθαρό μυαλό και στα 90 λεπτά».

Για το αν το 2-0 καθιστά τον Ολυμπιακό φαβορί:

«Όχι, δεν είμαστε φαβορί για την πρόκριση. Το μόνο που έχουμε καταφέρει, είναι να αποκτήσουμε ένα αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια ρεβάνς και πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πλεονέκτημα. Το παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ» θα είναι δύσκολο, οι αντίπαλοί μας θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα και εμείς θα πρέπει να τους εμποδίσουμε να το καταφέρουν. Επαναλαμβάνω, πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι και να μην θεωρούμε ότι έχουμε προκριθεί στους «8», γιατί αυτό θα είναι λάθος. Όλα είναι ανοιχτά ακόμα, απομένει ένα παιχνίδι, το οποίο με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υποτιμήσουμε».

Για το ότι αν το 2-0 σημαίνει πρόσθετη πίεση:

«Το πλεονέκτημα που έχουμε κερδίσει ενόψει του επαναληπτικού, δεν πρέπει να μας αγχώσει ή να μας προσθέσει πίεση. Ο κόσμος μπορεί ίσως να θεωρεί ότι η υπόθεση πρόκριση έχει κριθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως εμείς οι παίκτες δεν το πιστεύουμε. Είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε σωστά αυτό το 2-0. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκρατημένοι γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Για την προετοιμασία του ματς από τον Μίτσελ:

«Δουλέψαμε σωστά μαζί με τον Μίτσελ στην προετοιμασία του αγώνα, τόσο στην τακτική όσο και στην ψυχολογία. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα, όμως και εμείς ξέραμε τις δικές μας δυνατότητες και είχαμε εμπιστοσύνη στο τι θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο και πώς θα καταφέρουμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας. Δεν επιτρέψαμε σε καμία στιγμή στην Μάντσεστερ να μπει στον αγώνα, να βρει τον ρυθμό της, να απειλήσει, να δημιουργήσει. Ο Μίτσελ έδωσε τις σωστές οδηγίες, εμείς τις εφαρμόσαμε στον αγωνιστικό χώρο και όλα πήγαν κατ’ ευχή».

Για το αν αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του:

«Έχω αγωνιστεί σε πολλά μεγάλα ματς, έχω κατακτήσει τίτλους, έχω νιώσει τη σημασία που έχουν κάποιοι αγώνες που είναι ξεχωριστοί στην πορεία ενός ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας μου, σίγουρα όμως είναι ένα από τα πιο μεγάλα και τα πιο ξεχωριστά ματς που έχω παίξει ποτέ. Όλοι έχουμε καταλάβει απόψε ότι γράψαμε ιστορία, αυτή την εμφάνιση και τη νίκη θα τις θυμούνται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και θα είναι περήφανοι για αυτό που πετύχαμε, όπως άλλωστε περήφανοι είμαστε και εμείς οι παίκτες και ολόκληρος ο σύλλογος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου