Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Τέτοιο σάρωμα δεν έχει ξαναϋπάρξει!


Η ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε με 4-0 του Πανθρακικού στον Ναό και μπόρεσε να φτάσει τους 76 βαθμούς.
Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ έμενε στο 0-0 με την Καλλονή, κάτι που σήμαινε πως η διαφορά ανέβαινε στους 22 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο σπάσιμο ενός ακόμα ρεκόρ, που έχει να κάνει με τη διαφορά που έχει ο πρώτος από τον δεύτερο.

Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ το κατέχει ο Ολυμπιακός με 17. Τη σεζόν 2013-14 τερμάτισε πρώτος με 86 πόντους, ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ είχε 69. Τώρα ο Ολυμπιακός έχει 76, η ΑΕΚ 54 και έχει τρεις αγώνες ακόμα να δώσει, καθώς υπάρχει και αυτός της Τετάρτης με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Αν κρατήσει λοιπόν ο Ολυμπιακός τη διαφορά πάνω από τους 17 πόντους έως το τέλος της σεζόν, κάνει ρεκόρ.

Από εκεί και πέρα, με μια νίκη ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει τους 78 βαθμούς που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, ενώ με τις 25 νίκες που συμπλήρωσαν οι Πειραιώτες, ισοφάρισαν το ρεκόρ που κατέχουν από το 2000-01 σε 30 «ημέρες».

Τέλος, την περίοδο 1999-00 είχαν μόλις τέσσερις απώλειες σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Φέτος έχουν δύο απώλειες και βρίσκονται μια ανάσα από το να ολοκληρώσουν ένα πρωτάθλημα, έχοντας τις λιγότερες απώλειες από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (σε μια σεζόν).

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου