Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Στρόμπερι: "Αναλαμβάνουμε την ευθύνη"


Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι μιλώντας στο Sport24.gr τόνισε πως η ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα, παραδέχτηκε πως η Μπάμπεργκ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός δεν υποτίμησε τον αντίπαλο στο ματς. "Κρατάμε την προσπάθεια στην ανατροπή", σχολίασε.


 Αναλυτικά οι δηλώσεις του  Ντι Τζέι Στρόμπερ

"Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι"

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι μίλησε στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr για το παιχνίδι. Ο Αμερικανός παραδέχτηκε πως η Μπάμπεργκ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΣΕΦ: 

"Κοίτα, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι μας. Έπαιξαν σπουδαία. Ήταν πάρα πολύ καλοί στην άμυνα, κυκλοφόρησαν την μπάλα με υπομονή, λειτούργησαν έξυπνα στην επίθεση, έβαλαν αρκετά μεγάλα σουτ, ενώ πήραν και αρκετά ριμπάουντ. Παίρνουν συγχαρητήρια για το παιχνίδι που έκαναν. Έκαναν καλή δουλειά. Πήραν ένα μεγάλο προβάδισμα στο σκορ και από ένα σημείο και μετά αναγκαστήκαμε να τους κυνηγάμε ώστε να ρίξουμε την διαφορά για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, γιατί είχαν ένα μεγάλο προβάδισμα, αλλά στο τέλος προσπαθήσαμε με όλη μας την καρδιά να γυρίσουμε το ματς και να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο τέλος ώστε να το καταφέρουμε, φτάσαμε κοντά, στους δύο πόντους, αλλά ο χρόνος τελείωνε και δεν ήταν αρκετός. Πάλεψαν πιο σκληρά από εμάς στο παιχνίδι και ήταν καλύτεροι από εμάς σαν συνολική εικόνα, αυτή είναι η αλήθεια. Θα δούμε τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε".

"Δεν υποτιμήσαμε την Μπάμπεργκ, ξέραμε πως είναι επικίνδυνη ομάδα"

Στο παιχνίδι δημιουργήθηκε η αίσθηση πως ο Ολυμπιακός υποτίμησε την Μπάμπεργκ, αλλά ο Ντι Τζέι Στρόμπερι επεσήμανε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε επισημάνει από την προετοιμασία πως η γερμανική ομάδα είναι επικίνδυνη:

 "Ο κόουτς μας είχε τονίσει πως θα πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί στο παιχνίδι. Μας είχε επισημάνει πως πρόκειται για μία πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά σαν σύνολο σε άμυνα και επίθεση. Στην προετοιμασία μας δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο σε καμία περίπτωση. Ξέραμε πως μπορεί να μην έχει  το "βάρος" του ονόματος και την εμπειρία που έχουν η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα, αλλά γνωρίζαμε πως η Μπάμπεργκ έχει ικανότητες σαν ομάδα και αξιόλογους παίκτες, λειτουργώντας με αρχές και με ρόλους στο παιχνίδι της. Είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα και το είδαμε και μέσα στο παιχνίδι. Δεν την υποτιμήσαμε λοιπόν, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς μέσα στο παρκέ δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν ήμασταν το ίδιο μαχητικοί όπως άλλες φορές, ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά. Ήμασταν κάπως βιαστικοί και νευρικοί στο παιχνίδι μας. Τα δώσαμε όλα στο τέλος για να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε".

"Εμείς φταίμε για την ήττα"

Για τα αίτια της ήττας, αλλά και για το τι φταίει που ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό του πρόσωπο, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι σχολίασε:

 "Εμείς φταίμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ήττα και την εμφάνιση. Δεν κάναμε το παιχνίδι μας, δεν ήμασταν καλοί όπως άλλες φορές. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα, χάσαμε σουτ στην επίθεση, ενώ υστερήσαμε και στην μάχη των ριμπάουντ. Δεν μπήκαμε στο ματς με την απαιτούμενη ενέργεια και από ένα σημείο και μετά τους δώσαμε την δυνατότητα να πάρουν μία διαφορά πάνω από 20 πόντους. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό σε εκείνο το σημείο. Όπως είπα πραγματοποίησε και ο αντίπαλος μία πολύ καλή εμφάνιση. Εμείς κρατάμε το γεγονός πως στο τέλος πήγαμε να σημειώσουμε μία μεγάλη ανατροπή. Τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε σαν ομάδα και θα μάθουμε από τα λάθη μας".

"Πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε"

Για το αν θεωρεί πως η ήττα από την Μπάμπεργκ θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα επηρεάσει την θέση που θα πάρει ο Ολυμπιακός στο γκρουπ, ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ σχολίασε:

 "Το TOP-16 έχει μπροστά μας πολύ δρόμο, είμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική. Δεν μπορείς να πεις πως αυτό το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την πορεία μας στο γκρουπ. Υπάρχουν ακόμη 11 παιχνίδια. Είμαστε σε έναν δύσκολο και ανταγωνιστικό όμιλο με ισχυρούς αντιπάλους, που ο καθένας μπορεί να νικήσει τον άλλον. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά και είναι νωρίς για προβλέψεις.

Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και μετά θα κοιτάξουμε αν μπορούμε να πάρουμε και το πλεονέκτημα ενόψει playoffs. Έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε αυτή την ήττα να μας επηρεάσει ψυχολογικά. Όπως όταν νικήσαμε την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και μετά την Λαμποράλ Κούτσα στην Ισπανία δεν σήμαινε πως περάσαμε στην επόμενη φάση, έτσι και η ήττα από την Μπάμπεργκ δεν σημαίνει πως δυσκόλεψαν τα πράγματα για εμάς. Είμαστε στεναχωρημένοι από την ήττα, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στην συνέχεια".

"Στο τέλος πιστέψαμε στην ανατροπή"

Ο Ολυμπιακός στο 26' βρέθηκε να χάνει 24 πόντους διαφορά (33-55) και 12'' πριν το τέλος της αναμέτρησης μείωσε το σκορ σε 72-74. Τι συνέβη σε εκείνο το διάστημα; 

"Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν αισθανθήκαμε πως χάσαμε το ματς. Ξέραμε πως είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά πιστεύαμε στην ανατροπή και στους εαυτούς μας. Στη συνέχεια, λοιπόν, παίξαμε καλύτερη άμυνα, τους πιέσαμε σε όλο το γήπεδο, αρχίσαμε να παίρνουμε τα ριμπάουντ βγάζοντας άμυνες, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, πήραμε πόντους από αιφνιδιασμούς, βάλαμε μεγάλα σουτ προς το τέλος, βρήκαμε ρυθμό, τους πλησιάσαμε, αλλά... ο χρόνος τέλειωνε. Πιστέψαμε στην ανατροπή και σε αυτό μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος ο οποίος μας στήριξε δυναμικά σε εκείνο το σημείο, δίνοντας μας ενέργεια και τους ευχαριστούμε. Πιστέψτε μας κάναμε μία μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε...".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου