Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μώραλης: «Ένα θέμα που αγγίζει και τον Πειραιά»


Ο  Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης μίλησε για τον Τηλεμαραθώνιο αγάπης της UNICEF, που είναι αφιερωμένος στα παιδιά-πρόσφυγες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης:


 «Θέλω να συγχαρώ γενικότερα την UNICEF, για όλες τις προσπάθειες που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια. Έχω ζήσει την UNICEF μέσα από την συνεργασία της με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, ως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Σήμερα ως Δήμαρχος έχω την χαρά, στα 90 χρόνια του Ολυμπιακού, στα γενέθλια του, να τιμήσουμε τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να βγούμε στον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF.

Δυστυχώς, τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι τόσο καλά όσο του Ολυμπιακού. Άρα αυτό που θα μπορούσα να πω εγώ ως Δήμαρχος Πειραιά είναι ότι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά θα είναι ανοικτό για όλα τα παιδιά της UNICEF. Δωρεάν για όσα παιδιά της UNICEF το επιθυμούν να το επισκεφτούν σε παραστάσεις παιδικές ή άλλες. Αν η UNICEF χρειαστεί οποιαδήποτε χρήση του Πειραιά για δράσεις, έχουμε τη δυνατότητα να τη διαθέσουμε δωρεάν για την UNICEF και να σχεδιάσουμε μια δράση από κοινού, τους προσεχείς μήνες, ώστε τα έσοδα να ενισχύσουν τους σκοπούς της UNICEF. Αυτά μπορώ να πω, να συγχαρώ και πάλι την UNICEF για τον Τηλεμαραθώνιο. Να συγχαρώ και τον Ολυμπιακό, γιατί απ’ ότι κατάλαβα και ο Πρόεδρος και ο Κώστας Φορτούνης συμβάλλουν στους σκοπούς της UNICEF.


Ξέρω ότι είναι αφιερωμένο στα προσφυγόπουλα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο αγγίζει όλη την Ευρώπη, όλο τον κόσμο θα έλεγα, και ειδικά την χώρα μας, τα νησιά μας, αλλά και τον Πειραιά γιατί είμαστε η πόλη που υποδέχεται, όπως ξέρετε, τους πρόσφυγες από τα νησιά. Ελπίζω να μπορέσετε να βοηθήσετε και είμαι σίγουρος ότι η UNICEF θα βοηθήσει τα προσφυγόπουλα και εμείς θα είμαστε παρών όποτε μας ζητηθεί, στο μέτρο που μπορεί ο καθένας και στις δυνατότητες που του επιτρέπουν να βοηθάει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου