Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Βούκσεβιτς: «Απόλυτος σεβασμός σε ένα αληθινό ηγέτη»



Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον «ΓΑΥΡΟ» ο  Ντούσαν Βούκσεβιτς,  έπλεξε το εγκώμιο για τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη των «ερυθρόλευκων» και της Εθνικής ομάδας Βασίλη Σπανούλη, με αφορμή την καταπληκτική του εμφάνιση απέναντι στην Κροατία


 Ο παλαίμαχος γκαρντ του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά:

 «Αυτό πάντως που έκανε ο Σπανούλης δεν το έχει κάνει πρώτη φορά, το έχει καταφέρει πολλές φορές και μοιάζει λες και το έχουμε συνηθίσει» είπε αρχικά ο παλιός παίκτης του Θρύλου για να συνεχίσει «Από τον Βασίλη Σπανούλη μπορεί να περιμένεις κάτι τέτοιο γιατί είναι ο ηγέτης της ομάδας, από τους πιο έμπειρους και καλύτερος παίκτης της Εθνικής. Αλήθεια τι μπορώ να πω για τον Βασίλη, είναι ηγέτης της ομάδας του στην Ελλάδα άρα και αυτόματα και της Εθνικής και εννοείται έχει μεγάλο σεβασμό από τους συμπαίκτες του. Ακολουθούν πιστά την νοοτροπία του και αυτά που κάνει εκτός γηπέδου και είναι ένας αληθινός ηγέτης».

Πως γίνεται όμως όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους τότε να μιλάει μόνο ο Σπανούλης; Ο Βούκσεβιτς είχε την δική του ερμηνεία για αυτό λέγοντας πως:

 «Αυτόν τον χαρακτήρα που έχει ο Σπανούλης τον χτίζεις με τα χρόνια. Δεν μπορεί να το κάνει ένας δεκαοχτάχρονος, ένας δεκαεννιάχρονος, είναι πολύ δύσκολο. Γιατί δεν έχει αυτήν την εμπειρία, δεν έχει αυτήν την άνεση, δεν έχει αυτή την αυτοπεποίθηση όπως ένας παλιός και έμπειρος παίκτης. Ο Βασίλης έχει περάσει όλα αυτα τα στάδια και στην ηλικία που είναι νιώθει πιο σίγουρος για να κάνει αυτά τα σουτ στο τέλος και να πάρουν ένα παιχνίδι στις πλάτες τους. Να αναγνωρίζουμε πάντως πως υπάρχουν ημέρες που δεν θα τα βάλουν αυτά τα σουτ».

Όσο για τον απόλυτο σεβασμό προς το πρόσωπο του απο τους συμπαίκτες του σε μία Εθνική που είναι από τις πιο γεμάτες ποτέ;

«Τον έχουν ζήσει τόσα χρόνια, τον έχουν δει και τον έχουν καταλάβει και το θεωρώ λογικό να το λένε αυτό. Και όταν δεν είναι αυτός στο παρκέ πάντως έχουν άτομα όπως ο Ζήσης. Δεν είναι ένας ηγέτης μόνο σε μία ομάδα, υπάρχουν και άλλοι που τραβάνε το κουπί. Είναι διαφορετικοί οι ρόλοι των παικτών. Για παράδειγμα χτες μπήκε ο Μάντζαρης και έβαλε κρύος τις βολές που ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Αυτή η εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι παίκτες»

 Για  να συνεχίσει για το ματς με την Κροατία:

«Περίμενα ένα παιχνίδι δυνατό γιατί η Ελλάδα είναι και από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Πάντα έχει καλούς και έμπειρους παίκτες και φοβερό υλικό και το σταφ είναι πλήρης συνέχεια. Λοιπόν περίμενα αυτό το ντέρμπι λόγως της Κροατίας και ότι γινόταν το παιχνίδι στο γήπεδό της με τον κόσμο της. Είναι και μία ομάδα με μπόλικο ταλέντο αφού οι περισσότεροι παίζουν στην Ευρωλίγκα, ενώ διαθέτουν έμπειρους παίκτες και έναν καλό προπονητή. Οπότε επειδή δεν είναι τίποτα εύκολο στο Ευρωμπάσκετ δεν γίνεται αυτό το ματς να ήταν διαφορετικό.


 Στην Ελλάδα ακόμα δεν της έχει βγει το τρίποντο και στο ματς με την Κροατία ήταν σε πολύ κακή μέρα. Είχαν 4/20 τρίποντα που είναι ένα κακό ποσοστό για μία Εθνική ομάδα. Θα βελτιωθεί όμως αυτό στη συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια σίγουρα δεν θα είναι έτσι. Γιατί όλη η περιφέρεια και οι ψηλοί μπορούν να σουτάρουν για τρεις. Εκτός άντε ένα δύο παικτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου