Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πρίντεζης: «Είμαστε ικανοί για κάτι μεγάλο στη φετινή διοργάνωση»


Σε  συνέντευξη που παραχώρησε στη LiveSport ο  Γιώργος Πρίντεζης, ενόψει των αγώνων της Εθνικής   στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, εξέφρασε την αισιοδοξία για μια καλή πορεία, τονίζοντας ότι  η άμυνα θα είναι το σημείο κλειδί της επιτυχίας.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εθνική:

 “Έχουμε ταλέντο, εμπειρία, έχουμε τα πάντα… Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε όλες τις αρετές, που έχει αυτή η ομάδα, είμαστε ικανοί για κάτι μεγάλο στη φετινή διοργάνωση. Θεωρώ πως είμαστε μία ομάδα, που έχει πλήρες ρόστερ. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, οι οποίοι έχουν κερδίσει πάρα πολλά στη ζωή τους και έχουν πολλές επιτυχίες. Διαθέτουμε καταξιωμένους παίκτες στην Euroleague και παίκτες με πλούσιες παραστάσεις από το ΝΒΑ”, ήταν τα πρώτα λόγια του φόργουιορντ του Ολυμπιακού. Φέτος ξεκινάμε κατά ένα μεγάλο βαθμό από την άμυνα. Έχουμε τα προσόντα και τη διάθεση και τα χέρια να παίξουμε όλοι καλή άμυνα, αλλά φυσικά πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στον τομέα αυτό κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ώστε να βρούμε εύκολα καλάθια, αιφνιδιασμούς και κατ’ επέκταση ψυχολογία και ρυθμό”.

Για τον τρόπο ανάπτυξης και το ρόλο του: 

“Ίσως έχουμε αλλάξει λίγο στυλ παιχνιδιού σε σχέση με το περσινό Μουντομπάσκετ, αλλά όλα θα φανούν στις λεπτομέρειες και στα νοκ άουτ παιχνίδια. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στη νοκ άουτ φάση. Η ομάδα έχει απαιτήσεις από εμένα. Θέλω και εγώ να αγωνίζομαι όσο καλύτερα μπορώ, ώστε να κάνω μία καλή χρονιά και με την Εθνική. Και πέρυσι ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν συνδυάστηκε με κάποια επιτυχία. Το σημαντικό δεν είναι το πόσο καλά θα παίξω εγώ, αλλά η ομάδα. Οι ομάδες είναι αυτές που κερδίζουν, ιδιαίτερα σε μικρό χρονικό διάστημα, όπου δεν έχουν πολύ χρόνο να δεθούν”.

Για τις ομάδες που ξεχωρίζει:

“Από τον όμιλο μας, ξεχωρίζω την Κροατία γιατί έχει πλούσιο ταλέντο και είναι και γηπεδούχος. Γενικότερα, θεωρώ πως φαβορί για ένα μετάλλιο είναι η Γαλλία, η Ισπανία και η Σερβία“.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου