Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Έσωσε 220 άτομα πλοίο του Μαρινάκη


Σε μια πολύ σημαντική διάσωση συμμετείχε το δεξαμενόπλοιο «Αγησίλαος» που διαχειρίζεται η Capital Ship Management Corp, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας συμμετείχε στη διάσωση μεταναστών που επέβαιναν σε πλοιάριο, ανατολικά της Μάλτας.


Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «Αγησίλαος», ακολουθώντας τις οδηγίες από το κέντρο διάσωσης-έρευνας της Ρώμης, κατάφερε να διαδώσει 220 άτομα, εκ των οποίων 42 ήταν γυναίκες και 16 παιδιά. Κατάφεραν να τους επιβιβάσουν στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου, όπως και τους δόθηκαν όλες οι αναγκαίες προμήθειες (νερό, φαγητό, κουβέρτες). Σημαντικό είναι πως όλα έγιναν με ταχύτητα και άμεσα, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί ιατρική περίθαλψη κανένας από τους 220 μετανάστες.

Στη συνέχεια, τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης, όλοι αυτοί μετεπιβιβάστηκαν στο υπεράκτιο περιπολικό σκάφος «Poseidon» μετά από τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν στον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου από το κέντρο διάσωσης-έρευνας της ιταλικής πρωτεύουσας. Μετά την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια και τη διάσωση των 220 μεταναστών, το δεξαμενόπλοιο «Αγησίλαος» συνέχισε το ταξίδι του για τον προορισμό του.


Αναφερόμενος σε αυτό το σημαντικό γεγονός, ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Ship Management Corp, Νικόλαος Συντυχάκης, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που για μια ακόμα φορά ένα από τα πλοία μας μπόρεσε να συμμετάσχει με επιτυχία σε σημαντική επιχείρηση διάσωσης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του Αγησιλάου για τον επαγγελματισμό τους και για τη συνεισφορά τους στην ασφαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της επιχείρησης διάσωσης σώζοντας τις ζωές 220 ανθρώπων».

Επιμέλεια: gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου