Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Στην Ουκρανία τα πάει καλά! (videos)


Η Ντνίπρο είναι η πέμπτη Ουκρανική ομάδα που θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού από το 1975 μέχρι το 2012, που έχει αναμετρηθεί με τέσσερις Ουκρανικές ομάδες σε διπλούς αγώνες και σε έναν μονό.


Ο λόγος για τις Δυναμό Κιέβου, Τσερνομόρετς Οδησσού, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μέταλιστ Χάρκιβ, σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις!

Το 1975 ο Ολυμπιακός για το Κύπελλο Πρωταθλητριών αντιμετώπισε την Δυναμό Κιέβου(ως γηπεδούχος στην Τούμπα, γιατί είχε τιμωρηθεί η έδρα του),  το 1992 την Τσερνομόρετς στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το 2006 την Σαχτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το 2008 και 2012 την Μέταλιστ Χάρκιβ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετέπειτα Europa League.

 Σε διπλούς αγώνες μετράει δυο αποκλεισμούς(Μέταλιστ, Διναμό) και μια πρόκριση(Τσερνομόρετς) Από αυτά  τα ματς ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ  Ουκρανική ομάδα επί Ελληνικού εδάφους! Έχασε τις τρεις από τις πέντε φορές και  αποχαιρέτησε την εκάστοτε διοργάνωση. Εκτός έδρας όμως τα πήγε καλύτερα, καθώς έχει δυο νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες.

Με τους Ουκρανούς  έκανε είναι μερικές από τις καλύτερες  εμφανίσεις εκτός έδρας και μετράει δυο νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες.


…η συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου