Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Kαμία νίκη στον Πειραιά... (videos)


Το αφιέρωμα με την προϊστορία του Ολυμπιακού απέναντι σε ουκρανικές ομάδες, που δεν κέρδισε ποτέ στον Πειραιά. Η Διναμό Κιέβου, η Τσερνομόρετς, η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Μέταλιστ Χάρκιβ. Δείτε τα ματς σε βίντεο.


Την σεζόν 2011-12, όταν την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός κέρδιζε την Άρσεναλ και θα μπορούσε να είχε συνεχίσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όλοι θα θυμάστε ότι η Ντόρτμουντ με την Μαρσέιγ φρόντισαν να… μαγειρέψουν λίγο το μεταξύ τους παιχνίδι για να μην συμβεί αυτό. Η στενοχώρια μπορεί να είχε επισκιάσει την τεράστια νίκη επί των Άγγλων, όμως η επόμενη μέρα έβρισκε τον Ολυμπιακό προσηλωμένο στην επίσης μεγάλη πρόκληση που λέγεται Europa League.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, κάτι ανάλογο συνέβη και φέτος. Γιουβέντους και Ατλέτικο «βολεύτηκαν» με τα κεκτημένα και σίγουρα όλοι είπαμε «αχ και να ήμασταν εμείς» βλέποντας το ζευγάρι των Ιταλών με την Ντόρτμουντ.

ΟΚ, η Ντόρτμουντ, όσο μεγάλη ομάδα και να είναι, ίσως να τα έβρισκε πολύ σκούρα απέναντι στον αναμορφωμένο Ολυμπιακό του Γενάρη, και να αποτελούσε έναν πρώτης τάξεως αντίπαλο στον δρόμο για τους «8».

Όλες αυτές οι σκέψεις «έσβησαν» όταν η κληρωτίδα του Europa League «κλήρωσε» για τους Πρωταθλητές την Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ από την Ουκρανία.

Καλώς έσβησαν οι άλλες σκέψεις, γιατί η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη και ο Ολυμπιακός, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες και αναμενόμενες διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου, μπορεί να προχωρήσει στο θεσμό και να συνεχίσει αυτό που άφησε στην μέση το 2012, πάλι με Ουκρανούς.

Για αυτά τα παιχνίδια θα μιλήσουμε σήμερα. Η Ντνίπρο είναι η πέμπτη Ουκρανική ομάδα που θα βρεθεί στο δρόμο των Πρωταθλητών Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή του περιπλάνηση. Από το 1975 μέχρι το 2012, οι ερυθρόλευκοι έχουν αναμετρηθεί με τέσσερις Ουκρανικές ομάδες σε τέσσερις διπλούς αγώνες και σε έναν μονό. Ο λόγος για τις Δυναμό Κιέβου, Τσερνομόρετς Οδησσού, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μέταλιστ Χάρκιβ. Τέσσερις διαφορετικές ομάδες σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις!

Το 1975 ο Ολυμπιακός για το Κύπελλο Πρωταθλητριών αντιμετώπισε την Δυναμό Κιέβου, το 1992 την Τσερνομόρετς στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το 2006 την Σαχτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το 2008 και 2012 την Μέταλιστ Χάρκιβ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετέπειτα Europa League.

Αυτές οι αναμετρήσεις παρουσιάζουν μοναδικές ιδιαιτερότητες και πρωτοτυπίες που ίσως δεν τις έχουμε ξανασυναντήσει στην Ευρωπαϊκή περιπλάνηση του Ολυμπιακού. Πρώτη ιδιαιτερότητα, όσο περίεργο κι αν ακουστεί, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ καμία Ουκρανική ομάδα επί Ελληνικού εδάφους! Του κόστισε τις τρεις από τις πέντε φορές, αφού μην μπορώντας να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, αποχαιρέτησε την εκάστοτε διοργάνωση. Να λοιπόν μία ακόμα μεγάλη πρόκληση για την ερυθρόλευκη Ιστορία! Είναι καιρός να σπάσει αυτή η δυσμενής παράδοση των ερυθρολεύκων και επιτέλους να γίνει η πρώτη νίκη στον Πειραιά, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2015. Ο καλός Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός των μεγάλων βραδιών του Τσάμπιονς Λιγκ με Ατλέτικο, Γιουβέντους και Μάλμε, ο νέος Ολυμπιακός με τις προσθήκες που περιμένουμε, ασφαλώς και μπορεί να το κάνει. Όλα μπορούν να είναι με το μέρος του. Δεδομένη πάντα είναι η στήριξη του κόσμου που έχει πάρει έτσι κι αλλιώς πολύ «ζεστά» το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ομάδα στην επόμενη φάση. Ακόμα περισσότερο τώρα, που δεν γνωρίζουμε τον αντίπαλο σε περίπτωση πρόκρισης.

Για αυτό λοιπόν το βασικότερο όλων σε αυτή την αναμέτρηση είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες.

Δείτε τις αναμετρήσεις σε βίντεο επί Ελληνικού εδάφους ...ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου