Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Λαφαγιέτ: "Ποιο ρεκόρ; Η ομάδα!"


Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι το ρεκόρ στην πρώτη φάση, αλλά η βελτίωση της ομάδας, όπως τόνισε ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, μέσω του Euroleague Greece.


Αποτέλεσε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι. Η έλευσή του έδωσε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην περιφέρεια του Ολυμπιακού. Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ήρθε από την Βαλένθια στον Πειραιά και στη δική του παρουσία οι "ερυθρόλευκοι" στηρίζουν πολλά τη φετινή σεζόν.

Ο ίδιος μίλησε στο Euroleague Greece για το φετινό δυνατό σημείο του Ολυμπιακού, τον νέο τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Σφαιρόπουλο, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο πού μπορεί να φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός.

Ποιο είναι το δυνατό σημείο του φετινού Ολυμπιακού;

"Το δυνατό μας σημείο είναι η άμυνα. Παίζουμε καλή άμυνα στα δύσκολα σημεία, ενώ βάζουμε και αρκετά σημαντικά καλάθια. Το δυνατό μας όπλο, όμως είναι η συγκέντρωση που δείχνουμε στην άμυνα".

Ο Ολυμπιακός έχει νέο προπονητή, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Τι νέο έφερε στην ομάδα η έλευσή του;

"Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Όσον αφορά τους συμπαίκτες μου, μένουμε ενωμένοι και ακούμε όσα μας λέει ο προπονητής, ο οποίος θα είναι μαζί μας από εδώ και στο εξής, οπότε αυτό είναι καλό για εμάς. Έχουμε καλό προπονητικό επιτελείο και είναι καλό για εμάς που ο προπονητής μας έχει πλάνο, το οποίο και θα πρέπει να αφομοιώσουμε".

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι. Ο κόσμος του Ερυθρού Αστέρα πάντα δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό;

"Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει εξαιρετικούς φιλάθλους, οι οποίοι στηρίζουν συνεχώς την ομάδα τους. Επίσης, φέτος έχουν πολύ καλή ομάδα. Θα είναι μια πολύ ωραία αναμέτρηση, που η παρουσία του κόσμου θα δώσει άλλο χρώμα".

Είστε αήττητοι μέχρι ώρας στην Euroleague. Είναι κίνητρο αυτό για εσάς;

"Δεν κοιτάμε το ρεκόρ αυτή τη στιγμή. Αυτό που έχει σημασία είναι να ωριμάσουμε ως ομάδα, να έρθουμε πιο κοντά οι παίκτες μεταξύ μας. Δεν κοιτάμε το ρεκόρ. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, έτσι προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι".

Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός;


"Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Όπως είπα και νωρίτερα σκοπός μας είναι να ωριμάσουμε ως ομάδα. Δεν κοιτάμε μακριά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου