Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μάντζαρης: «Πάμε για... το πρώτο τρόπαιο»!



Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», στη  media day του Ολυμπιακού.


«Εξιλέωση με το πρώτο τρόπαιο»

Το πρώτο σχόλιο του 24χρονου γκαρντ αφορούσε την πορεία της ομάδας στην προετοιμασία της, τη δουλειά που έχουν βγάλει από τις 20 Αυγούστου και φυσικά την ένταξη των νέων παιδιών στο σύνολο και τη φιλοσοφία της ομάδας.

«Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα ώστε να λέμε μεγάλα πράγματα αλλά υπάρχει μεγάλη όρεξη από τα παιδιά καθημερινά ώστε να γινόμαστε καλύτεροι» ήταν τα πρώτα λόγια του Βαγγέλη Μάντζαρη για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «η περσινή απώλεια του πρωταθλήματος μας έχει στεναχωρήσει όλους μας και γι’ αυτό πρέπει να αποδείξουμε πως ήταν μία κακή παρένθεση. Το προσεχές παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό μπορείς να πεις πως είναι ένας τρόπος ώστε να εξιλεωθούμε για να πάρουμε ένα τρόπαιο, καθώς κατά 99% -μη γελιόμαστε- αυτό το παιχνίδι θα κρίνει ποιος θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τα παιδιά τα καινούρια είναι πολύ έμπειρα, είναι πολύ δεκτικά και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, και πρέπει να είμαστε, γιατί σε μία εβδομάδα πρέπει να πάμε εκεί για να κερδίσουμε το παιχνίδι Κυπέλλου».

«Βάση μας πλέον η άμυνα»

Πολλοί «ερυθρόλευκοι» που βρίσκονταν τουλάχιστον και πέρσι στην ομάδα, όσο και ο ίδιος φυσικά, έχουν κάνει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν αναφορά στην άμυνα η οποία πέρσι -παρά τα αντιθέτως λεγόμενα- αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας. Φέτος θέλουν και έχουν βάλει τις βάσεις να αλλάξει αυτό και ο Μάντζαρης είναι ξεκάθαρος:

«Ναι, πέρσι η άμυνα μπορώ να πω πως ήταν ένα μελανό σημείο. Σε ορισμένα ματς δεχόμασταν πολλούς πόντους ενώ όταν παίζεις γρήγορο παιχνίδι όπως κάνουμε εμείς και το πας σε πολλές κατοχές, λογικό είναι να οδηγείται το ματς σε υψηλό σκορ. Υπήρχαν αρκετά ματς που ήμασταν κακοί στην άμυνα και δεχόμασταν πάρα πολλούς πόντους. Φέτος με τα παιδιά τα καινούρια που ήρθαν και έχουν στο ρεπερτόριό τους την άμυνα -είναι δυνατά κορμιά, αθλητικά και βοηθάνε πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τομέα- έχουμε δώσει μεγάλη βάση στην άμυνα, για να τη βελτιώσουμε και να είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρσι».

«Να τρέξουμε σε όλους τους διαδρόμους»

Μπαίνοντας σε μία διαδικασία ανάλυσης των καινούριων plays που έχει βάλει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στα καινούρια πράγματα που θα παρουσιάσει η ομάδα στο παιχνίδι της σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο νεαρός διεθνής γκαρντ των «ερυθρόλευκων» ανέλυσε:

«Ο πρωταρχικός στόχος στην ομάδα είναι φέτος να τρέχουμε όσο μπορούμε. Βέβαια μας έχει βοηθήσει ως ένα σημείο το επιθετικό ριμπάουντ που πήγε στα 14’’ οπότε με το που παίρνεις τη μπάλα μετά πρέπει να επιτεθείς κατευθείαν, δεν μπορείς να πας δηλαδή σε οργανωμένη επίθεση. Για να μπορούμε να τρέξουμε και να βγάλουμε ενέργεια και να εκτελέσουμε το πλάνο μας στην επίθεση πρέπει φυσικά να παίξουμε άμυνα. Αν δεν πάρεις τα ριμπάουντ, δεν μπορείς να τρέξεις. Και πέρσι θέλαμε να τρέξουμε αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Οταν δεχόμασταν 80 πόντους δεν μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες κατοχές και να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις. Θέλουμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, να πάρουμε τα ριμπάουντ και πιστεύω ότι έχουμε την κατάλληλη ομάδα ώστε να τρέξουμε σε όλους τους διαδρόμους». 

«Ήθελα, το είχα πει και έμεινα»!

Αν και έχει τοποθετηθεί και στο παρελθόν, δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Βαγγέλη Μάντζαρη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Πρόθυμος να γυρίσουμε για λίγο νοητά στο καλοκαίρι, απάντησε:

«Εγώ είχα δείξει από την αρχή -επειδή βγήκαν διάφορα γύρω από το συμβόλαιό μου- ότι ήθελα να μείνω στην ομάδα, το είχα πει ότι θέλω να ανανεώσω. Είχα βγει και το είχα πει και δημόσια. Σίγουρα σε μία διαπραγμάτευση δεν γίνεται να τα βρούμε όλα από την πρώτη φορά, αλλά και μόνο από το γεγονός που τα βρήκαμε δείχνει ότι θέλαμε πάρα πολύ να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία κι εγώ και οι πρόεδροι και το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό. Τελείωσε, όλα καλά, το θέμα είναι τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους».

«Κοιτάμε μόνο εμάς»

Το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει, οι «πράσινοι» είναι «άλλη» ομάδα εντελώς, διαφορετική από την περσινή. Εχει εισχωρήσει το νεαρό ηλικιακά στοιχείο στην ομάδα και γενικότερα ακόμα ψάχνονται στο ΟΑΚΑ παίρνοντας παίκτες χώρια ότι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Ερωτηθείς λοιπόν ο Βαγγέλης Μάντζαρης για το αν υπάρχουν αυτές οι σκέψεις (αποπροσανατολισμού) στο Λιμάνι για τον αντίπαλό τους και αν συζητιέται η όλη κατάσταση, απάντησε:


 «Αν κάτσουμε να ασχοληθούμε με όλα αυτά, μόνο κακό μπορεί να μας κάνει. Να μας αποπροσανατολίσει, γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει τα προβλήματά του, να είναι νέα ομάδα, να έχει τα θέματά του γενικότερα, αλλά δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός. Ενα παιχνίδι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού δεν παύει να έχει ιδιαίτερη και βαρύτερη σημασία από όλα τα υπόλοιπα. Αυτό λοιπόν που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε μόνο με την ομάδα μας, να δούμε εμείς τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να το βγάλουμε απερίσπαστοι και στο παρκέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου