Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Θρύλε, σήκωσε το!


Ο Ολυμπιακός απόψε είναι έτοιμος να επιστρέψει στην κορυφή. Κερδίζει τον Παναθηναϊκό απόψε (19:45, NEΡΙΤ) και αυτόματα αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ για 11η φορά στην ιστορία του. "Καμίνι" το ΣΕΦ. Μέγα πάθος για την κατάκτηση του τίτλου.


Μετά από το ιστορικό break στο ΟΑΚΑ, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν τους πράσινους με σκορ 64-69, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των τελικών της Basket League, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία απόψε να επιστρέψει στην κορυφή. Με νίκη απόψε επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα και στο μπάσκετ, το οποίο και θα είναι το 11ο στην ιστορία της ομάδας.

Μάλιστα, εφόσον οι ερυθρόλευκοι κατακτήσουν απόψε τον τίτλο, τότε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ένας σύλλογος θα έχει κατορθώσει να κάνει το "4 στα 4", κερδίζοντας, δηλαδή, μέσα σε μία σεζόν ισάριθμα Πρωταθλήματα στα τέσσερα μεγάλα ομαδικά σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο) όσον αφορά τους Άνδρες.

Το ΣΕΦ απόψε θα είναι "καμίνι". Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και ο κόσμος θα δημιουργήσει στις κερκίδες μία "καυτή" και γεμάτη ρυθμό ατμόσφαιρα, κάνοντας οι φίλαθλοι την δική τους προσπάθεια από τις εξέδρες, δίνοντας ώθηση στου Πειραιώτες ώστε να φτάσουν στη νίκη που δίνει Πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Με εξαίρεση τον Βασίλη Καββαδά (διάστρεμμα), οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας προπονήθηκαν κανονικά. Ο Ματ Λοτζέσκι ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι του, προπονήθηκε και πάλι μαζί με τους συμπαίκτες του και θα δώσει κανονικά το "παρών" στην αναμέτρηση.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπάρχει αυτοπεποίθηση και πίστη για τη νίκη. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, πηγαίνοντας το ματς σε γρήγορο τέμπο και σε υψηλό σκορ, πραγματοποιώντας ένα ματς έδρας, όπως στον δεύτερο τελικό στο Φάληρο.

Μέγα πάθος από όλους να τελειώσουν την σειρά απόψε στο ΣΕΦ και να μην πάνε την σειρά σε πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας με παλικαρίσιο τρόπο το Πρωτάθλημα μέσα στο "σπίτι" τους, σε μία σεζόν που διεκδίκησαν τον τίτλο ξεκινώντας την χρονιά όντας με αφαίρεση βαθμών, αλλά και με μειονέκτημα έδρας.

Εφόσον ο Ολυμπιακός κερδίσει απόψε τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Σπανούλης και οι συμπαίκτες του θα σηκώσουν ψηλά στον ουρανό του ΣΕΦ το δεύτερο Πρωτάθλημα Ελλάδας της ομάδας μέσα σε τρία χρόνια, επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από το 2012.


Πηγή: redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου