Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ντεμιρέλ: "200 φορές μεγαλύτερα τα έσοδα της FIFA"




Ο νέος πρόεδρος της FIBA Europe Τουργκάι Ντεμιρέλ, ενημέρωσε ότι "τα ετήσια έσοδα της FIFA είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ και της FIBA 10 εκάτ. ευρώ. Υπάρχει μια διαφορά".   
 Διαβάστε τι  δήλωσε ο Τουργκάι Ντεμιρέλ, ο οποίος σάρωσε στις τελευταίες εκλογές της FIBA Europe, καθώς αναδείχθηκε ο νέος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με ψήφους 40 υπέρ και 8 κατά και σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας θα πρέπει να αφήσει αυτήν την καρέκλα, για να αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα.

Αρχικά δήλωσε:


  "Δεν θέλω να φύγω ακόμα. Έχουμε μπροστά μας ένα από τα δυο Παγκόσμια Κύπελλα (αυτό των γυναικών θα διεξαχθεί στη γείτονα), μεταξύ άλλων σημαντικών πραγμάτων. Θα είμαι σε θέση να αφήσω την προεδρία, σε έξι μήνες".

Στη συνέντευξη που έδωσε στο sportx.com είπε πως:

 "Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει τεράστιες διαφορές από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για αρχή, τα έσοδα της FIFA είναι 200 φορές μεγαλύτερα από αυτά της FIBA. Τα ετήσια έσοδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Της FIBA είναι 10 εκάτ. ευρώ. Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχει ένα χάσμα". 

Εξήγησε πως:


 "Έχω μακροπρόθεσμα πλάνα, με απώτερο τη FIBA. Πρέπει βέβαια, να γίνουν πράγματα, ώστε να γίνει αυτό. Να θέσουμε σε εφαρμογή τα πλάνα που έχουμε, την προσεχή πενταετία να έχουμε αποτελέσματα μεγαλύτερα από τα ελάχιστα που υπήρξαν την περασμένη τετραετία. Θέλουμε να κάνουμε το μπάσκετ το άθλημα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου