Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ινφαντίνο: «Η UEFA δεν είναι… Αστυνομία»


Σύμφωνα  με τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξη του στην  εφημερίδα «Goal News» ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο,  στόχος της UEFA είναι να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι να παίξει τον… ρόλο της «Αστυνομίας».

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ιταλουελβετού παράγοντα, ο οποίος μίλησε για:


Την εμπιστοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων στην UEFA απ’ ότι στην ελληνική Ομοσπονδία και αν μπορεί η UEFA να επέμβει: «Αυτό δείχνει ως η μαγική λύση σε όλα τα προβλήματα. Αλλά δεν είναι. Ο ρόλος της UEFA δεν είναι να το παίζει ποδοσφαιρική αστυνομία της Ευρώπης. Είμαστε το κυβερνητικό σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μέρος της ευθύνης μας είναι να πείσουμε τους εμπλεκόμενους για το τι πρέπει να κάνουν. Αν καταφέρουμε να πείσουμε την ελληνική ομοσπονδία, τη Λίγκα, την κυβέρνηση ακόμα, όλους τους φορείς να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, τότε αυτό θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό».

Το αν πρέπει να επιβάλλει η UEFA τους κανόνες στην Ελλάδα:

«Αν έρθουμε εμείς στην Ελλάδα για να επιβάλλουμε αυτό που πρέπει να γίνει, τότε κάποια στιγμή εμείς θα φύγουμε και μετά όλα θα γίνουν το ίδιο με πριν. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αν όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο πειστούν ότι πρέπει να κάνουν κάποια πράγματα και η UEFA είναι εδώ πάντα για να βοηθήσει, αλλά στο τέλος της ημέρας τις λύσεις τις βρίσκεις ο ίδιος. Είναι στη λογική «μη μου δίνεις ένα ψάρι, αλλά δίδαξε με πώς να ψαρεύω»! Αυτός είναι ο ρόλος της UEFA. Βλέπουμε τι συμβαίνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες που αντιμετωπίζονται ίδια προβλήματα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και κυρίως να πείσουμε τους ανθρώπους ότι θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να το κάνουν για το καλό του παιχνιδιού. Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο, το οποίο αγαπάμε, είναι κάτι το πολύ όμορφο και δεν πρέπει να το πληγώνουμε».

Την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα:

«Μπορεί να πληρώνετε το γεγονός ότι ομάδες σαν την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είχαν προβλήματα και απουσίασαν από την Ευρώπη, κάτι που δεν βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά το να έχεις σαν πρωτάθλημα μία ομάδα απευθείας στους ομίλους του Champions League βοηθάει τη συνολική ποδοσφαιρική πραγματικότητα σε μία χώρα. Και όταν οι άλλες ομάδες της Αθήνας επιστρέψουν στο κανονικό τους επίπεδο, μαζί με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Aπ’ όσο γνωρίζω και στις τρεις ομάδες τρέχουν κάποια ενδιαφέροντα πρότζεκτ ανασυγκρότησης».

Τη λατρεία του για την Ελλάδα και την εθνική:

«Tο 2004 εσείς δείξατε στην Eυρώπη τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Γι' αυτό το αγαπάμε. Γιατί είναι απρόβλεπτο, γιατί δεν είναι μόνο χρήματα, γιατί δεν είναι μόνο ικανότητες. Στο κάτω κάτω της γραφής είναι ένας συνδυασμός. Eίναι σχεδιασμός, είναι πλάνο, είναι δουλειά, είναι πάθος και επίσης είναι και τύχη. Aλλά γι' αυτό είναι κάτι το τόσο μαγικό»!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου