Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σλούκας: «Αποτυχημένη η χρονιά αν δεν το πάρουμε»


Όπως  δήλωσε στη «SportDay» ο Κώστας Σλούκας η πορεία στα play-off θα καθορίσει τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού,  ενώ παραδέχθηκε πως δεν είχε καλή απόδοση κόντρα στη Ρεάλ.
 
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο 24χρονος γκαρντ

Η πρόκριση ήρθε σχετικά εύκολα. Θα σας ζημιώσει αυτή η έλλειψη ανταγωνισμού στη συνέχεια;

«Ο Άρης είναι μία καλά προετοιμασμένη ομάδα με τα δικά της προβλήματα. Εμείς αποδείξαμε στο παρκέ τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει πάνω από 70 παιχνίδια μέχρι τώρα και μπορεί να μην αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερες δυσκολίες στη σειρά με τον Άρη, όμως κάναμε καλή διαχείριση του χρόνου με αποτέλεσμα να παίξουν όλοι οι παίκτες και να είναι έτοιμοι για τη συνέχεια».

Τι έχεις να πεις για τη σειρά με τον Πανιώνιο που θα είναι ο αντίπαλός σας στα ημιτελικά;

«Πρόκειται για τελείως διαφορετική σειρά. Μπορεί να έχουμε επικρατήσει δύο φορές στα μεταξύ μας παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο Πανιώνιος είναι η καλύτερη ομάδα πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και το απέδειξε αυτό με την κατάληψη της τρίτης θέσης. Από την πλευρά μας πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, να πάρουμε την πρόκριση και να διεκδικήσουμε το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος».

Στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχουν από τώρα οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό;

«Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθούμε και φέτος στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη στο μυαλό μας από τώρα. Κοιτάμε όπως πάντα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό που θέλουμε είναι η νίκη στον αγώνα της Τρίτης με τον Πανιώνιο».

Θα είναι αποτυχία αν δεν πάρετε το πρωτάθλημα και τελειώσετε τη χρονιά χωρίς τίτλο;

«Σίγουρα θα είναι αποτυχημένη η χρονιά αλλά αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αυτό αλλάζει, οπότε όλα θα κριθούν στο τέλος. Η πορεία μας στο πρωτάθλημα που είναι και ο βασικός μας στόχος, θα καθορίσει τη χρονιά μας φέτος».

Πού οφείλεται η απουσία σας από το φετινό Final-4 της Ευρωλίγκα;

«Κάναμε κάποιες ήττες εκτός προγράμματος στο Top-16 και χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Μετά παίξαμε με τη Ρεάλ, που -κατά τη γνώμη μου- θα κατακτήσει και το τρόπαιο φέτος, παλέψαμε μέχρι τέλους αλλά δεν τα καταφέραμε».

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να βοηθήσεις περισσότερο στη σειρά με τη Ρεάλ;

«Η αλήθεια είναι ότι είχα μέτρια απόδοση στα συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω το 100% των δυνάμεών μου για την ομάδα και το σημαντικότερο είναι να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Αφού χάσαμε, είμαστε όλοι αποτυχημένοι».

Ο τίτλος του πρωταθλητή περνάει από το ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια κι εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας. Εχοντας κατά νου τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» να κερδίσουν εκεί, ο Κώστας Σλούκας δηλώνει: «Το ΟΑΚΑ είναι μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα και δεν έχουν περάσει πολλές ομάδες από εκεί. Εμείς θα επιδιώξουμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει -φυσικά αφού εξασφαλίσουμε το εισιτήριο μας για τους τελικούς- και θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε αυτό που δεν έχουν καταφέρει οι άλλες ομάδες».

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο σερί κατακτήσεις, φέτος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Final 4 της Ευρωλίγκας και θα παρακολουθήσει τη μάχη για την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή από μακριά. «Από τη στιγμή που βρήκαμε στον δρόμο μας τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας, γνωρίζαμε ότι το έργο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα δώσαμε όλα για την πρόκριση, φτάσαμε τη σειρά στο πέμπτο παιχνίδι αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Ίσως αν είχαμε λίγη τύχη παραπάνω με το μέρος μας να ήταν διαφορετική η κατάληξη της σειράς και να βρισκόμασταν εμείς στο Final-4 του Μιλάνου. Από την άλλη βέβαια, δεν γίνεται να παίρνεις κάθε χρόνο την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ δύσκολο», σχολίασε ο διεθνής γκαρντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου