Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Χολέμπας: «Βγάλαμε εκτός την Μάντσεστερ»


Όπως  τόνισε ο Χοσέ Χολέμπας μετά το τέλος του αγώνα με τους «κόκκινους διαβόλους»,  η σωστή τακτική του Ολυμπιακού ήταν αυτή που… ώθησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός του δικού της ρυθμού,   ενώ παράλληλα, τόνισε πως στόχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι η νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τα  πρώτα του λόγια ήταν:


«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Πρεσάραμε ψηλά και αυτό λειτούργησε. Η Μάντσεστερ ήταν εκτός παιχνιδιού από την αρχή, ήταν νευρικοί, κάτι που προσωπικά το κατάλαβα αμέσως. Πετύχαμε το πρώτο γκολ και συνεχίσαμε να έχουμε καλή απόδοση, τόσο στο α' ημίχρονο, όσο και στο β' ημίχρονο. Διατηρήσαμε ψηλά το πρέσινγκ μας, πετύχαμε και δεύτερο γκολ και νομίζω ότι αυτό ήταν και το… τέλος γι' αυτούς».

-Ήταν η τακτική της Μάντσεστερ να πάει σε χαμηλό ρυθμό ή την υποχρέωσε ο Ολυμπιακός;

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν χαμηλός ο ρυθμός, αλλά ότι εμείς τους πρεσάραμε ψηλά και ήταν δύσκολο γι' αυτούς να παίξουν. Αν δώσεις χώρο στην Μάντσεστερ θα κάνει το δικό της παιχνίδι, κάτι που το ξέραμε από πριν, το είχαμε δει στο βίντεο, οπότε δεν της επιτρέψαμε να το κάνει και λειτούργησε υπέρ μας. Ακόμα και όταν το σκορ ήταν υπέρ μας, εμείς δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε σωστά και όλα πήγαν καλά».

-Το υπέρ σας σκορ θα είναι ευεργετικό για εσάς στον τρόπο που θα προσεγγίσετε την ρεβάνς;

«Όταν έχεις υπέρ σου ένα 2-0, είσαι πιο ήρεμος και μπορείς να κάνεις το παιχνίδι σου».


-Φάνηκε ο Ολυμπιακός σαν να έκανε το τέλειο παιχνίδι, τόσο στο γήπεδο, όσο στην προετοιμασία από την διοίκηση, τον κόσμο που ήταν στις εξέδρες. Ήταν ένα τέλειο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό;

«Ξέραμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το ματς για τον σύλλογο. Τώρα μπορούμε να γράψουμε ιστορία, να πάμε στους '8' του Champions League και όπως έχω ξαναπεί σημασία δεν έχουν ονόματα κάθε ομάδας, αλλά τι θα παρουσιάσεις στο γήπεδο, οπότε όλα είναι δυνατά».

-Μπορείς να εξηγήσεις την χαμηλή απόδοση της Γιουνάιτεντ;

«Ας πούμε ότι εμείς τους υποχρεώσαμε με το παιχνίδι που κάναμε».

-Και με τον Παναθηναϊκό τι θα γίνει; Ο κόσμος ζήτησε τη νίκη…

«Όπως κάθε χρόνο θέλουμε τη νίκη, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα δούμε τι θα γίνει».

-Αισθάνεσαι καθόλου κούραση;

«Από τι; Από τις δηλώσεις; (γέλια)».

-Αν και υπάρχει κούραση επειδή το ματς με την Μάντσεστερ είχε πολύ υψηλές απαιτήσεις, αυτή η νίκη και ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό σας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δίνει συνεχόμενα ματς κάθε τρεις μέρες…

«Εντάξει, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Θα ξεκουραστούμε τώρα και θα ετοιμαστούμε για ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι. Το ματς γίνεται στην έδρας μας, οπότε θα είναι πιο δύσκολο γι' αυτούς. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο και ελπίζω ότι θα νικήσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου