Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Mε ωραίο μπάσκετ στους τελικούς!


Ο Θρύλος επικράτησε εύκολα του Αθηναϊκού (97-61) στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και εξασφάλισε την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, εξασφάλισε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 97-61 του Αθηναϊκού στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Οι «ερυθρόλευκες» χρειάζονταν μια νίκη για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο αφού στη σειρά των ημιτελικών μεταφέρονται οι δυο νίκες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την πέτυχαν με χαρακτηριστική ευκολία και αποδίδοντας ωραίο μπάσκετ. Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει τον νικητή του «ζευγαριού» Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ με τη σειρά να βρίσκεται στο 2-1 υπέρ των «πράσινων».
Επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του!
Από το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έδειξε αποφασισμένη να επιβάλει τον ρυθμό της, γεγονός που κατάφερε απόλυτα με αποτέλεσμα να προηγηθεί μέχρι και +12 (24-12) για να φτάσει στο επιμέρους 27-17. Πρωταγωνίστρια από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν η Κριστόφερσον που σκόραρε τους 12 από τους 27 ενώ ο Ολυμπιακός «χτύπησε» τρεις φορές στον αιφνιδιασμό.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους και έφτασαν τη διαφορά στο +22 με τρίποντο της Χαλιβέρα, 1 λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου το οποίο έκλεισε με 50-29. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν τόσο αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο καθώς δέχθηκε πόντους μόλις από τρεις αθλήτριες του Αθηναϊκού (Δασκαλοπούλου, Σπαθάρου, Κεχαγιά).
Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισε ο Θρύλος και στο 3ο δεκάλεπτο. Νέο τρίποντο της Χαλιβέρα 4:00 πριν τη λήξη εκτόξευσε τη διαφορά στους 29 πόντους (69-40) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με επιμέρους 21-20 και αποτέλεσμα 71-49.
Οι «ερυθρόλευκες» δεν άφησαν το πόδι από το «γκάζι» ούτε στην τελευταία περίοδο και συνέχισαν να αποδίδουν ωραίο μπάσκετ. Το 91-54, που προέκυψε από το καλάθι της Χαλιβέρα η οποία έφτασε στους 20 πόντους έστειλε τη διαφορά στην ανώτερη τιμή της (+37) και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το τελικό 97-61.
Τα δεκάλεπτα: 27-17, 23-12, 21-20, 26-12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Γκοτζής, Σταμάτη, Μπόνη, Χατζηνικολάου, Καλογήρου, Μπαλτά, Νικολαϊδου, Χαλιβέρα, Τζόνσον, Κοσμά, Παπαμιχαήλ, Κριστόφερσον
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου, Σιδεράκη, Σπαθάρου, Σταμάτη, Λουκάτου, Κλείτσα, 

Κεχαγιά, Ντάναμ, Νιξίνα, Πολίτη, Λίτσι
Η Ελένη Καπογιάννη, προπονήτρια του Ολυμπιακού, δήλωσε στο osfp.gr:

 "Σήμερα κάναμε μια καλή νίκη, κατα διαστήματα παίξαμε πολύ καλά τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η αποχή μας κάνει κακό γιατί χάνουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό, αλλά πιστεύω οτι σήμερα τα καταφέραμε καλά. Απο εδώ και πέρα ετοιμαζόμαστε για την επόμενη σειρά αγώνων που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αντίπαλος μας ο Παναθηναϊκός. Θα είναι μια δύσκολη σειρά, έχουμε βέβαια το πλεονέκτημα του 2-0 απο τις νίκες της κανονικής περιόδου και πιστεύω οτι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να κατακτήσουμε τον τίτλο."

 Η Τάνια Χαλιβέρα, δήλωσε στο osfp.gr:

 "Όντως σήμερα είχα μια καλή απόδοση, αλλά για εμάς σημασία έχει η ομάδα. Προκριθήκαμε στον τελικό του πρωταθλήματος παίζοντας όμορφο μπάσκετ και τώρα αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε το ίδιο καλό πρόσωπο και στους τελικούς για να φτάσουμε στον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος απο την κατάκτηση και του πρωταθλήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου