Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εμείς ορίζουμε το μέλλον των παιδιών!


Ο Ολυμπιακός συμμετέχει και φέτος ενεργά στον Ραδιομαραθώνιο της UNICEF, για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο! Παρών ο Καπίνο στην παρουσίαση.
  
Η φτώχεια και η εκμετάλλευση, η πείνα, ο πόλεμος, η προσφυγιά και οι αρρώστιες, απειλούν η ζωή, την υγεία και το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Είναι υποχρέωσή όλων μας, να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Με κάθε τρόπο. Να ορίσουμε εμείς το μέλλον για τα παιδιά. Ένα μέλλον πιο φωτεινό, πιο ζωντανό, ένα μέλλον πιο… παιδικό! Με την αθώα, άσπιλη ματιά των παιδιών, μπορούμε να δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά θα έπρεπε να είναι στη ζωή μας…
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, δρώντας αδιάκοπα, ως μεγάλος συνεργάτης της UNICEF, θα δώσει και φέτος δυναμικά το παρών στην προσπάθεια διάδοσης των ενεργειών του παγκόσμιου οργανισμού, για την προστασία των παιδιών! Συμμετέχοντας, μετά τον Τηλεμαραθώνιο, και στον Ραδιομαραθώνιο, ο οποίος διοργανώνεται στις 19 Απριλίου, με την Ελληνική Ραδιοφωνία και τη συμμετοχή δεκάδων ραδιοσταθμών από όλη την Ελλάδα!
Ο Θρύλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της UNICEF και με τη συμμετοχή του στον Ραδιομαραθώνιο, βοηθά στη διάδοση του μηνύματος: Προστατέψτε τα παιδιά αυτού του κόσμου. Τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Ο άσος του Ολυμπιακού, τερματοφύλακας, Στέφανος Καπίνο, έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το παρών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα το 2016 - Παιδιά σε Κίνδυνο» και ο Ραδιομαραθώνιος της ΕΡΤ και της UNICEF.
Στο πάνελ, όπου βρέθηκε ο Στέφανος Καπίνο, ήταν μεταξύ άλλων η κα. Σοφία Τζιτζίκου (πρόεδρος της UNICEF), ο κ. Ηλίας Λυμπέρης (γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάς), ο κ. Διονύσης Τσακνής, ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο Δρ. Στέφανος Παπαναστασίου, η νομικός κα. Μαριάνθη Νταφούλη, η ερμηνεύτρια και εθελόντρια της UNICEF, κα. Φωτεινή Δάρρα. Παρεμβάσεις έκανα η κα. Ράνια Αντωνοπούλου και ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργος Κρεατσάς.
Άπαντες τόνισαν τη σημασία που έχει η φροντίδα που οφείλουμε να παρέχουμε στα παιδιά της Ελλάδας και του κόσμου. Εξήραν την προσπάθεια της UNICEF και των υποστηρικτών της, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο Στέφανος Καπίνο τόνισε: «Εμείς σαν Ολυμπιακός είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε και φέτος στον Ραδιομαραθώνιο της UNICEF. Από εκεί και πέρα είναι πάντα σημαντικό για εμάς να βοηθάμε τα παιδιά. Γνωρίζουμε κι εμείς, όπως όλοι, ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στην εκστρατεία της UNICEF 100% Campaign που υποστηρίζει προγράμματα εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο και μέχρι σήμερα μαζί έχουμε εμβολιάσει πάνω από 1 εκατομμύρια μωρά!
Με πρωτοβουλία του Προέδρου μας, κ. Μαρινάκη, ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με την UNICEF με στόχο να εμβολιάσουμε άλλα 2 εκατ. παιδιά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια! Και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν σταματάει εκεί. Από τις πρώτες στιγμές της οικονομικής αλλά και προσφυγικής κρίσης, κάνει ό,τι μπορεί για να ανακουφίσει μικρούς και μεγάλους προσφέροντας φαγητό, ρούχα, παιχνίδια και πολλά άλλα ενώ αρκετοί από εμάς, τους παίκτες, έχουμε βρεθεί κοντά τους.
Επαναλαμβάνω πως είναι πραγματικά τιμή μας, σαν παίκτες, να είμαστε κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας και να δίνουμε το παράδειγμα μέσα από το ποδόσφαιρο και σε άλλους νέους ανθρώπους γύρω μας. Είναι σημαντικό να προστατεύονται τα δικαιώματα και οι ζωές παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο».
Ο άσος του Θρύλου συνοδευόταν από την κα. Βερούσκα Γεωργαντή, Υπεύθυνη Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF και τον κ. Κωνσταντίνο Καρδιασμένο, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Από την πλευρά της, η κα. Γεωργαντή ανέφερε τα εξής: «Όλοι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός νιώθουμε χαρά και περηφάνεια που και φέτος είμαστε εδώ στον ετήσιο Ραδιομαραθώνιο της UNICEF προκειμένου, με όλες μας τις δυνάμεις, να βοηθήσουμε τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Στον Ολυμπιακό, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, βοηθάμε όσο μπορούμε και με ό,τι μπορούμε. Βοηθάμε είτε με τους εμβολιασμούς που κάνουμε με τη UNICEF, είτε με τα συσσίτια που διοργανώνουμε, τις δωρεές ρούχων, παιχνιδιών και αθλητικού υλικού, είτε με τις επισκέψεις της ομάδας και των παικτών μας σε πολλά ιδρύματα και κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό γίνεται όχι μόνο για να βοηθήσουμε έμπρακτα όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας αλλά, κυρίως, για να στείλουμε ένα μήνυμα: Σε μια δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι, ο καθένας όσο και όπου μπορεί, καλό είναι να βοηθήσει και ειδικά τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι αθώα παιδιά που πραγματικά αξίζουν μια καλύτερη τύχη και ένα καλύτερο μέλλον».
Να σημειώσουμε εδώ πως οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους με τους παρακάτω τρόπους:
- Στο τηλέφωνο προσφορών: 801 500 12345 (καλείτε από σταθερό τηλέφωνο και απαντά εκπρόσωπος της UNICEF, όλες τις ημέρες, όλο το 24ωρο)
- Από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ, καλώντας στο 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ +ΦΠΑ ανά κλήση)
- Μέσω SMS, από την Πέμπτη 14 Απριλίου έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου, στέλνοντας μήνυμα με τη λέξη ΠΑΙΔΙ στον αριθμό 19059 (χρέωση 1 ευρώ +ΦΠΑ ανά μήνυμα)
- Μέσω διαδικτύου, στη διεύθυνση www.unicef.gr
Με κατάθεση προσφοράς στους αριθμούς λογαριασμών των παρακάτω τραπεζών:
- Εθνική: 169/480020-64
- Πειραιώς: 5049-022842-011
- Alpha Bank: 115 002002 017649
- Eurobank: 0026-0102-14-0100540998
- Τράπεζα Αττικής: 54799691
- HSBC: 002-066694-130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου