Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο»


AdTech Ad
Ο  Κριστιάν Καρεμπέ μιλώντας σε μέσο, έστειλε το μήνυμα για το μέλλον, προανήγγειλε ότι θα πάρουν ευκαιρίες αρκετοί Νέοι την επόμενη σεζόν, ενώ τόνισε ότι άπαντες δουλεύουν στο σύλλογο έχοντας όραμα την ευρωπαϊκή καταξίωση.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο gazzetta.gr 

Η αρχική τοποθέτηση του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή είναι:

 «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να συγχαρώ όλο τον Ολυμπιακό από τον κύριο Μαρινάκη τους προπονητές, το ιατρικό επιτελείο, τους παίκτες, όλους τους ανθρώπους που ήταν από πίσω και οργάνωσαν τα πάντα μέχρι σήμερα. Φυσικά τους φιλάθλους που ήταν εκεί όποτε τους χρειαστήκαμε. Αξίζαμε αυτό το πρωτάθλημα».

  Και  συνέχισε:

«Την επόμενη χρονιά μπορούμε να πάμε καλύτερα, ίσως να έχουμε κάποια προκριματικά για το επόμενο Champions league αλλά αυτοί είναι οι κανονισμοί της  Uefa κι ο κόσμος θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Η επόμενη χρονιά πρόκειται να είναι πιο ανταγωνιστική με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Θα κάνουν το πρωτάθλημά μας πιο ανταγωνιστικό και πιο ελκυστικό. Είμαστε, όπως όλοι ξέρουν, σε μια οικονομική και πολιτική κρίση. Χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερους παίκτες από τις Ακαδημίες και την ομάδα Νέων στην ομάδα, αυτός είναι ο στόχος. Επίσης θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες του Ερασιτέχνη για τις επιτυχίες τους, όπως και τους αθλητές του συλλόγου που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Ρίο. Το 2016 ήταν εξαιρετικό για το σύλλογο».

Προτιμάτε να ζείτε φιέστες ως παίκτης ή ως μέλος της διοίκησης, που είστε τώρα;

«Είτε ως παίκτης, είτε τώρα που έχω άλλο ρόλο, το βασικό είναι ότι είσαι μέσα στην ομάδα και βοηθάς αυτήν να εξελιχτεί. Είμαστε όλοι ένα στον Ολυμπιακό και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε ότι μια μέρα θα κατακτήσουμε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ωστόσο, φυσικά χρειάζονται πολλές θυσίες και προσπάθειες. Πιστεύουμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα Νέων, όπου αρκετοί απ' αυτούς θα είναι του χρόνου στην πρώτη ομάδα. Σε αυτό χρειάζεται να επικεντρώσουμε και να δουλέψουμε στις προπονήσεις, ώστε να είμαστε μέρος της ελίτ».

Ξεκινά και το Κύπελλο, που επίσης αποτελεί στόχο της ομάδας.

«Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε ότι στα τελευταία ματς οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, έτσι πρέπει να παρουσιαστούν το ίδιο και στο Κύπελλο για να επιτύχουμε και αυτόν τον στόχο». 

Θέλετε να μας πείτε για την εμπειρία σας στο Χάρβαρντ, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό;

«Ξεκινήσαμε ως η πρώτη ομάδα που συμμετέχει σε ακαδημαϊκό φόρουμ, μιλήσαμε με επιστήμονες και καθηγητές με θέμα το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό φαινόμενο. Μιλήσαμε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, από αρχαιοτήτων χρόνων για το πως εξελίχθηκε. Το πως από άθλημα της ελίτ κατάφερε να στην πορεία να ενσωματώσει τοπικά στοιχεία και να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. Μιλήσαμε επίσης για το πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο φιλίας και ειρήνης. Πέρα από όλα αυτά μιλήσαμε για το πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο γενναιότητας όπως κι ο Ολυμπιακός, που μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη, που βοηθάει τους πρόσφυγες στο Λιμάνι. Και στο τέλος καταλαβαίνεις ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα και θρησκεία και αυτές τι αξίες προσπαθούμε να πρεσβεύουμε στον Ολυμπιακό».

Όλοι μιλούν για τις μεταγραφές. Σε ποιο πλάνο θα βασιστεί η πολιτική της επόμενης σεζόν;

«Χρειάζεται να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στην κρίση και ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα φτωχό, που δεν είναι ελκυστικό για παίκτες που είναι διάσημοι. Οπότε θα πρέπει να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές. Την επόμενη χρονιά θα δούμε παίκτες από την ομάδα Νέων, επειδή θα πρέπει να σεβαστούμε το τι γίνεται στην χώρα. Φυσικά σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τον προπονητή θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να επαναλάβουμε αυτή την εμφάνιση που είχαμε φέτος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου