Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Τέλος ο Ίβκοβιτς από την Εφές!


Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ντούσαν Ίβκοβιτς ως προπονητή της Εφές αφού ο Σέρβος κόουτς αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Κωνσταντινούπολης.


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ολοκλήρωσε πρόωρα τη συνεργασία του με την Εφές Αναντολού αφού η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σέρβο κόουτς, μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε!

Ο 72χρονος προπονητής ανέλαβε την Εφές το καλοκαίρι του 2014 με σκοπό να οδηγήσει τους Τούρκους στον δρόμο των επιτυχιών στην τούρκικη λίγκα και την Euroleague. O "Nτούντα" είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την τουρκική ομάδα, επιστρέφοντας στους πάγκους μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και το τέλος της συνεργασίας του με τη σερβική ομοσπονδία. 

Παρ' όλα αυτά, δεν κατάφερε να οδηγήσει την Εφές στη διάκριση, παρά το μεγάλο μπάτζετ. Φέτος οι Τούρκοι αποκλείστηκαν στο Top-16, έχοντας ρεκόρ 7-7.
Ο Ίβκοβιτς εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με τη Φενέρ ότι δεν μπορεί να εργαστεί υπό την πίεση που του ασκεί η διοίκηση της ομάδας και υπέβαλε την παραίτησή του.


"Ο πρόεδρος μου είπε μέσω του Αλπέρ Γιλμάζ ότι αν δεν νικήσεις τη Φενέρ, θα απολυθείς. Κατά τη διάρκεια της σεζόν πολλές φορές ο πρόεδρος μου έλεγε: «Κόουτς συγχαρητήρια, έχασες και πάλι από μια ομάδα που έχει μικρότερο μπάτζετ από εμάς». Προσπάθησα να κάνω τα πάντα για να καταλάβει ο πρόεδρος πως έχουν την πράγματα, ωστόσο χρειάζεται τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα για να τα κατανοήσει. Μπορεί να κάνει κριτική, αλλά ξεπέρασε τα όρια".

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου