Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η Λίβερπουλ "σκότωσε" τον Ολυμπιακό!


Η τεράστια ανατροπή της Λίβερπουλ επί της Ντόρτμουντ και η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League, ελαχιστοποίησε τις ελπίδες του Ολυμπιακού να βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν.


Ο Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή (17/04), θα πανηγυρίσει το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά μετά την κατρακύλα της Ελλάδας στη 13η θέση στην κατάταξη της UEFA την περσινή σεζόν, κινδυνεύει να μην βρεθεί απευθείας στη φάση των ομίλων του Champions League της νέας σεζόν.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος ξεκινά τη διαδρομή του από τον 3ο προκριματικό γύρο, τον οποίο αν περάσει, συμμετέχει στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Αν ο κάτοχος του Champions League ΚΑΙ ο κάτοχος του Europa League προκριθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League 2016-17 μέσω των πρωταθλημάτων τους, τότε και ο Ολυμπιακός θα βρεθεί απευθείας εκεί. Επομένως, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τόσο το Champions League όσο και το Europa League να καταλήξουν σε ομάδες που θα βρεθούν στα ψηλότερα πατώματα των πρωταθλημάτων τους.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιες ομάδες "υποστηρίζει" πλέον ο Ολυμπιακός στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα κι αν απομένουν αρκετές αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Θα βασιστούμε στα τωρινά δεδομένα σε κάθε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Champions League: Δεν θέλει τη Μάντσεστερ Σίτι

Ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να κατακτήσει το Champions League μία εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης (2η στην Ισπανία - περνούν 3), Ρεάλ Μαδρίτης (3η στην Ισπανία - περνούν 3) και Μπάγερν Μονάχου (1η στη Γερμανία - περνούν 3).

Με τα τωρινά δεδομένα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θέλουν να σηκώσει το τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι (4η στην Αγγλία - περνούν 3), η οποία πάντως προλαβαίνει ακόμα να καταλάβει μία εκ των τριών πρώτων θέσεων στην Premier League, αφού είναι μόλις στο -2 από την Άρσεναλ.

Πάντως, για να είναι σίγουρος, ο Ολυμπιακός ψηφίζει Ισπανούς και Γερμανούς για να σηκώσουν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Europa League: Ελπίζει μόνο στη Σαχτάρ

Όσον αφορά στο Europa League, δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, η Λίβερπουλ πέτυχε μυθική ανατροπή επί της Ντόρτμουντ και πήρε την πρόκριση, θέτοντας εκτός συνέχειας τους Γερμανούς, που ήταν και η μεγάλη ελπίδα των "ερυθρολεύκων", αν κατακτούσαν το τρόπαιο, αφού η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα είναι σίγουρα στους ομίλους, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της μέσω της Bundesliga.

Πλέον, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς και οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν, δύσκολα θα πάρουν πρόκριση στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους. Η Σεβίλλη έχει χάσει το τρένο της πρώτης τριάδας στην Primera Division, ενώ και η Βιγιαρεάλ θα χρειαστεί ένα θαύμα για να προσπεράσει την τρίτη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Premier League, η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -11 από την τρίτη θέση, έχοντας ένα ματς λιγότερο, και μοιάζει απίθανο να προσπεράσει την Άρσεναλ.

Πιο κοντά από τους υπόλοιπους βρίσκεται η Σαχτάρ, η οποία πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα στην Ουκρανία, όπου υπολείπεται πέντε βαθμών από την Ντινάμο Κιέβου, με έξι αγώνες να απομένουν. Αυτή είναι και η τελευταία ελπίδα των πρωταθλητών Ελλάδος να αποφύγουν δύο προκριματικούς γύρους στο Champions League της προσεχούς περιόδου.

Επιμέλεια: sport24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου