Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Παίζει για το λαό του…


Η νίκη της Μπαρτσελόνα στο Κάουνας εξάλειψε τις όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού, αλλά απόψε οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κλείσουν το Top 16 με νίκη επί της ΤΣΣΚΑ για την υστεροφημία τους.


Η σεζόν στην Ευρωλίγκα ολοκληρώνεται πρόωρα απόψε για τον Ολυμπιακό (21:45, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η νίκη της Μπαρτσελόνα στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις εξάλειψε από χθες τις τελευταίες ελπίδες που είχαν οι «ερυθρόλευκοι».

Η απογοήτευση για την απουσία της ομάδας από τα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια είναι δεδομένη, αλλά η… ζωή συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του, να ανασυνταχθεί και να βελτιωθεί για να επιστρέψει δριμύτερος την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη. Μέχρι τότε, πάντως, απόψε οφείλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή πορεία του. Το «οφείλει» κυρίως απέναντι στον κόσμο του, που παρά την πικρία του έσπευσε να αγοράσει εισιτήριο και θα είναι εκεί, ΚΑΙ απόψε, στο ΣΕΦ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος λόγω προβλήματος στο πέλμα δεν υπάρχει λόγος πλέον να πιέζεται. Αντίθετα, πιθανότητες να είναι στη δωδεκάδα συγκεντρώνει ο Ματ Λοτζέσκι, που ιατρικά είναι 100% έτοιμος και προπονήθηκε κανονικά όλη την εβδομάδα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι αδιάφορη, καθώς μετά τη χθεσινή ήττα της Λαμποράλ Κούτσα από την Μπάμπεργκ είναι μαθηματικά πρώτη ακόμη και με ήττα στο ΣΕΦ, ενώ γνωρίζει πως στα playoffs θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Ερυθρό Αστέρα.

Η αποψινή θα είναι η 31η αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων, με την ΤΣΣΚΑ να υπερτερεί έχοντας 18 νίκες, ενώ έχει κερδίσει επτά από τα 13 παιχνίδια στο ΣΕΦ. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» τις τρεις νίκες τους σε Final Four, μία σε τελικό (2012) και δύο σε ημιτελικούς (2013, 2015).

Η στατιστική σύγκριση των ομάδων

 inner
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία) και Λάτισεβς (Λετονία).

Η τελευταία αγωνιστική

Πέμπτη 7 Απριλίου
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 59-66
Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 91-86
Μπάμπεργκ-Λαμποράλ 89-69
Ρεάλ Μαδρίτης-Χίμκι 83-70

Παρασκευή 8 Απριλίου
Τσεντεβίτα-Ερυθρός Αστέρας (20:00)
Νταρουσάφακα-Λοκομοτίβ (20:00)


Ουνικάχα Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε (21:45)
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)

Βαθμολογία Ε’ Ομίλου
Φενέρμπαχτσε 11-2
Λοκομοτίβ Κουμπάν 9-4
Παναθηναϊκός 9-5
Ερυθρός Αστέρας 7-6
Αναντολού Εφές 7-7
Νταρουσάφακα 4-9
Μάλαγα 3-10
Τσεντεβίτα 3-10

Βαθμολογία Στ’ Ομίλου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-4
Λαμποράλ Κούτσα 9-5
Μπαρτσελόνα 8-6
Ρεάλ Μαδρίτης 7-7
Μπάμπεργκ 7-7
Χίμκι 7-7
Ολυμπιακός 6-7
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-12

Πηγή:sport-fm.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου