Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Το 43ο των ρεκόρ έπιασε λιμάνι!


Ο Θρύλος και ο κόσμος του γιόρτασαν παρέα, σε μία όμορφη φιέστα, την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος. 
 
Ήταν μια φιέστα μαγική. Ήταν μια φιέστα πειραιώτικη. Ήταν, πολύ απλά, μια φιέστα Ολυμπιακή. Ολυμπιακή λόγω του Θρύλου και του 43ου πρωταθλήματος αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Ρίο της Βραζιλίας μεταξύ 5 και 21 Αυγούστου.
Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι ένας πολυ-αθλητικός Σύλλογος. Ένας Παγκόσμιος Σύλλογος. Δεν κάνει απλά αθλητισμό. Πρωταγωνιστεί με ό,τι «καταπιάνεται». Και το καταφέρνει πέρα από το ποδόσφαιρο και σε πολλά άλλα αθλήματα. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν η καρδιά του Θρύλου θα χτυπάει και στο Ρίο της Βραζιλίας όπου θα προσπαθούν για διακρίσεις στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη οι αθλητές του σε διάφορα αθλήματα.
Η ποδοσφαιρική ομάδα ήταν φυσικά το τιμώμενο «πρόσωπο» στην φιέστα που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το ματς της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής της Super League με την Καλλονή. Όμως, σ' αυτή τη φιέστα τιμήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της μεγάλης και αγαπημένης οικογένειας του Θρύλου. Μιας οικογένειας που αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα... μελίσσι αθλητών.
Η γιορτή άρχισε στις 21.05 με την είσοδο του Χρήστου Φερεντίνου στον γνώριμο, πια, ρόλο του παρουσιαστή όπως συμβαίνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο ελληνικό γήπεδο της κορυφαίας ελληνικής ομάδας. Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο στο οποίο «εξηγούνταν» οι λόγοι (What made us proud) που ΚΑΙ φέτος είμαστε περήφανοι για τον Θρύλο της καρδιάς μας.

Εν συνεχεία μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, σχηματίζοντας έναν «δρόμο πρωταθλητών», οι Ακαδημίες μας. Συνολικά 700 παιδιά που φορούσαν τις ερυθρόλευκες στολές τους και κρατούσαν σημαίες του Ολυμπιακού και ελληνικές. Ακολούθησε η επίσης πρωταθλήτρια ομάδα Κ-20 του Θρύλου εν μέσω αποθέωσης.
Ύστερα ήταν η σειρά της γυναικείας ομάδας πόλο που κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κάνοντας όλους τους Ολυμπιακούς περήφανους για μία ακόμα φορά. Το χειροκρότημα όλων ήταν το καλύτερο κατευόδιο ενόψει των σπουδαίων επόμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στη σεζόν.
Τα υπέροχα κορίτσια του πόλο ακολούθησαν τα εξίσου υπέροχα κορίτσια του βόλεϊ. Έχουν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και με το πρωτάθλημα και γι' αυτό ο κόσμος της αντάμειψε με το χειροκρότημά του.
Από κορίτσαρους απαρτίζονταν και η επόμενη ομάδα που πάτησε το χόρτο του «Γ. Καραϊσκάκης». Το νεοσύστατο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού κατέκτησε ήδη το Κύπελλο και συνεχίζει την προσπάθειά του τη φετινή σεζόν και για το πρωτάθλημα.
Αμέσως μετά ήταν η σειρά των ανδρών του βόλεϊ που έχουν ήδη κατακτήσει δύο κούπες φέτος, το Λιγκ Καπ και το βόλεϊ. Το χειροκρότημα ήταν εξίσου θερμό και γι' αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού μας.

Ακολούθησε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μια θρυλική ομάδα. Μια Ολυμπιακή ομάδα. Με σημαιοφόρο τον Σπύρο Γιαννιώτη παρήλασε στο «Γ. Καραϊσκάκης», υπό τους ήχους των «δρόμων της φωτιάς» και εν μέσω αποθέωσης, η -έως τώρα- αποστολή του Θρύλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.
Και μετά απ' όλο αυτό το τελετουργικό είχε φτάσει η μεγάλη ώρα για την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Την ομάδα-θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου και μιας από τις πιο σημαντικές σε όλη την Ευρώπη. Ήταν η ώρα που το 43ο θα υψώνονταν στον ουρανό του Πειραιά και η λάμψη του θα έφτανε ως τα πέρατα της γης, όπου χτυπάει ερυθρόλευκη καρδιά. Τα φώτα έπεσαν, οι ποδοσφαιριστές της Κ17 του Ολυμπιακού μπήκαν τον αγωνιστικό χώρο κρατώντας από μία κούπα των 42 προηγούμενων πρωταθλημάτων και σχημάτισαν έναν διάδρομο για να περάσουν οι παίκτες, το προπονητικό τιμ και όλα τα στελέχη της μεγάλης ομάδας και να αποθεωθούν. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Super League, κ. Μποροβήλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή.
Ακολούθησε εν μέσω αποθέωσης ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, για τον οποίο αυτό το Πρωτάθλημα ήταν το 6ο συνεχόμενο στις 6 χρονιές που κρατάει το τιμόνι της ομάδας στα χέρια του. Μετά ήταν η σειρά του Αντιπροέδρου, κ. Σάββα Θεοδωρίδη, που επίσης χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο για την πολυετή προσφορά του.
Ο επόμενος που γνώρισε την αποθέωση ήταν ο προπονητής της ομάδας, Μάρκο Σίλβα, για να συμβεί το ίδιο με τον τεχνικό μας διευθυντή, Γρηγόρη Γεωργάτο. Ακολούθως μπήκαν κατά σειρά και χειροκροτήθηκαν οι: Γκονζάλο Πέντρο, Ζοάο Πέδρο Σόουζα, Πάμπλο Σαμπάιο Ρίφα, Αλέκος Ράντος, Κυριάκος Δουρέκας, Χρήστος Θέος.

Τα τελευταία, χρονικά, τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι πρωταγωνιστές του αγωνιστικού χώρου. Ο λόγος φυσικά για τους ποδοσφαιριστές μας που φέτος κυριάρχησαν με μοναδικό άκρως επιβλητικό τρόπο σπάζοντας πολλά ρεκόρ.
Στέφανος Καπίνο, Λευτέρης Χουτεσιώτης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Σάσα Ζντιέλαρ, Δημήτρης Κολοβός, Πραξιτέλης Βούρος, Σεμπά, Κώστας Τσιμίκας, Λεάντρο Σαλίνο, Αλμπέρτο Μποτία, Παϊτίμ Κασάμι, Άλαν Πουλίδο, Ερνάνι, Αρτούρ Μαζουακού, Τζίμι Ντουρμάζ, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Φελίπε Πάρντο, Μανουέλ Ντα Κόστα, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Μπράουν Ιντέγε, Εστέμπαν Καμπιάσο, Κώστας Φορτούνης και οι αρχηγοί μας, Δημήτρης Σιόβας, Τσόρι Ντομίνγκεζ, Νταβίντ Φουστέρ και Ρομπέρτο.
Όταν όλοι ανέβηκαν στην εξέδρα της απονομής ο κ. Μαρινάκης πήρε το τρόπαιο και ανέβηκε στην εξέδρα όπου ήταν η ομάδα. Υπό τους ήχους του We are the Champions, το 43ο υψώθηκε στον πειραϊκό ουρανό που έγινε από νύχτα, μέρα από τα βεγγαλικά που πετάχτηκαν (σ.σ.: ταυτόχρονα και στο γήπεδο του Προφήτη Ηλία). Ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία και ο γύρος του θριάμβου.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ 44ο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου