Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Τσιαντάκης: "Μεγάλη αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός"



 Ο "κουτάλας" του ελληνικού ποδοσφαίρου με την φανταστική σέντρα μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr για την πρώτη και την τελευταία αγάπη της καριέρας του.

Αναλυτικά: 

Για τον Ατρόμητο

"Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που ξεκίνησα. Πάντα θα είναι στην καρδιά μου, αφού εκεί ξεκίνησα από μικρό παιδί και εκεί έπαιξα για πρώτη φορά ως επαγγελματίας. Ενδιαφέρομαι πάντα για το πως τα πηγαίνει ο Ατρόμητος και χαίρομαι πολύ να τον βλέπω να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της χώρας."

Για τον Ολυμπιακό

"Στον Ολυμπιακό έζησα μεγάλες στιγμές, για παράδειγμα το διπλό στο Μονακό, που θυμίζει τα δύο διπλά που έχει πάρει φέτος ο Ολυμπιακός και γενικά πολύ μεγάλες στιγμές. Εκεί έζησα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου σε εποχές δύσκολες, αλλά ήμασταν πάντα εκεί. Αξέχαστα χρόνια. Μάλιστα οι δύο ομάδες συνδέονται για μένα και από το γεγονός ότι το επαγγελματικό μου ντεμπούτο το έκανα με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη στην φιέστα του ματωμένου πρωταθλήματος του 1981."


Πως περιμένετε το σημερινό παιχνίδι;

"Ο Ολυμπιακός πάντα δυσκολεύεται απέναντι στον Ατρόμητο γιατί οι Περιστεριώτες είναι μια πολύ καλή ομάδα. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είναι η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φέτος ειδικά τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Μας έχει χαροποιήσει όλους ειδικά με τα δύο μεγάλα διπλά που έχει κάνει με την Άρσεναλ και με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό τότε δεν αποκλείεται αρχικά να πάει στους 16 κι από εκεί και πέρα βλέπουμε. Αν και δεν έχει τελειώσει τίποτα διότι βλέπουμε και την Άρσεναλ που ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό."

Τί πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο ματς;

"Σίγουρα ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι έστω και δύσκολα θα μπορέσει να νικήσει τον Ατρόμητο γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα δώσει μάχη για να περάσει και από το Περιστέρι. Έχει τον πρώτο λόγο γιατί είναι και ανεβασμένος."

Τί πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος στο ματς;

"Ο Ατρόμητος αν περιμένει λίγο τον Ολυμπιακό, μπορέσει να μην δεχτεί γκολ στα πρώτα λεπτά και χτυπήσει στην αντεπίθεση, ίσως τότε να έχει τύχη στο παιχνίδι και να μπορέσει να πάρει κάτι. Στην κόντρα διαθέτει επικίνδυνους παίκτες όπως ο Ναπολεόνι, ο Ούμπιντες, ο Μαρσελίνιο που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε κάθε άμυνα."

Ποιος είναι ο "Τσιαντάκης" της κάθε ομάδας;

"Από τον Ατρόμητο θα μπορούσαμε να πούμε ότι Ούμπιντες έχει έναν τέτοιο ρόλο αν και θεωρώ ότι είναι περισσότερο δεκάρι παρά εξτρέμ. Ωστόσο έχει πολύ καλά πόδια, βρίσκει συμπαίκτες του, έχει καλή τεχνική και καλό σουτ. Έχει πετύχει μερικά καταπληκτικά γκολ. από την άλλη αυτός που πάει πολύ καλά φέτος ως εξτρέμ είναι ο Ντουρμάζ που παίζει στα πλάγια και δημιουργεί συνεχώς κινδύνους και με τις μεταβιβάσεις του και με τα τελειώματά του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου