Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Το πλάνο χωρίς τον Τσόρι


Χωρίς τον Τσόρι θα πορευτεί ο Ολυμπιακός στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια που τον περιμένουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς η θλάση που υπέστη στο ματς με την Μπάγερν, όπως αναφέραμε από χθες, δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί μέχρι και τη διακοπή.
Ο Ντομίνγκες, όπως ανέφερε και το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ, «έχει υποστεί έναν ελαφρύ μυϊκό τραυματισμό και μένει εκτός προγράμματος.

Ο Αργεντινός άσος έχει αρχίσει θεραπεία, μένει εκτός πλάνων για τον αγώνα με την Ξάνθη και η κατάσταση της υγείας του θα επανεκτιμηθεί αμέσως μετά, προκειμένου να φανεί η ετοιμότητά του για τα παιχνίδια που ακολουθούν, με ΠΑΣ Γιάννινα και Αρσεναλ». Μπορεί να εκφράζονται ελπίδες για τον αγώνα στο Λονδίνο, όμως ο 34χρονος άσος δύσκολα θα προλάβει, χάνοντας -λογικά- και το ντέρμπι της Τούμπας.

Η απώλεια του Τσόρι για τον Μάρκο Σίλβα σε αυτό το χρονικό διάστημα αποτελεί ένα δυνατό «χτύπημα». Με τον Ολυμπιακό να μην έχει βρει ακόμη τα πατήματα και με τους νέους παίκτες να μην έχουν δείξει τα πράγματα που περιμένει, ο Πορτογάλος είναι εύλογο να στηρίζει πολλά στους παλιούς και ειδικά στον Τσόρι.

Πλέον, ο Σίλβα θα πορευτεί χωρίς τον Αργεντινό, καταστρώνοντας τα πλάνα του για τα ματς που έρχονται, με πρώτο βεβαίως την επικίνδυνη αποστολή στην Ξάνθη. Θεωρείται δεδομένη η ενεργοποίηση του Κώστα Φορτούνη, που θα πάρει φανέλα βασικού στην Ξάνθη, με τον Σίλβα μάλιστα να ετοιμάζεται να διατηρήσει το 4-3-3 που εφάρμοσε με την Μπάγερν, προφανώς όμως με τις γραμμές να βρίσκονται πιο ψηλά από ό,τι απέναντι στους Γερμανούς.

Ο Φορτούνης άλλωστε μπορεί κάλλιστα να παίξει στο 4-3-3 ως εσωτερικό χαφ και να είναι μαζί με τους Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο η τριάδα στη μεσαία γραμμή, χωρίς πάντως να μπορεί ακόμη να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Σαλίνο ως κεντρικό χαφ και είτε τον Φορτούνη να πηγαίνει στα άκρα (δύσκολο) ή τον Καμπιάσο να μην ξεκινάει.

Ο Σαλίνο πάντως έχει πιθανότητες και για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Μαζουάκου δεν είναι σε καλή κατάσταση, την ώρα που για τον Σίλβα υπάρχει ξανά στο πλάνο ο Ντουρμάζ, που μάλιστα θα είναι βασικός στο ένα άκρο, με τον Ερνάνι να είναι φαβορί για το άλλο και τον Πάρντο αουτσάιντερ. Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα και Σιόβας θα είναι βασικοί, ενώ για την επίθεση ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ιντέγε.

Αργεί η επιστροφή τους


Μπουχαλάκης και Μανιάτης επεδίωξαν να μπουν πιο δυνατά μέσα στην εβδομάδα και πριν από το ματς με την Μπάγερν, χωρίς όμως να καταφέρουν να είναι πανέτοιμοι, και είναι δεδομένο πως δεν υπολογίζονται και για τον αγώνα με την Ξάνθη. Το ζητούμενο βεβαίως είναι κατά πόσον μετά τον αγώνα με την Ξάνθη θα μπορέσουν να ανεβάσουν στροφές και να τεθούν στη διάθεση του Σίλβα για τα ματς με ΠΑΣ και Αρσεναλ. Σαφέστατα για τον Μανιάτη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα λόγω της μεγάλης του απουσίας, ενώ για τον Μπουχαλάκη υπάρχουν περισσότερες ελπίδες.

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου