Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Περέιρα: «Στην Τουρκία είναι το κάτι άλλο»


Ο  Βίτορ Περέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα O Jogo εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που οι Τούρκοι ζουν για το ποδόσφαιρο.


Ο Πορτογάλος προπονητής της Φενερμπαχτσέ, που πέρυσι βρέθηκε για το δεύτερο μισό της σεζόν στον Ολυμπιακό, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Μπορεί να έζησε έντονα συναισθήματα στην Ελλάδα, όμως δεν συγκρίνεται με το πώς ζουν το ποδόσφαιρο στην Τουρκία».

Και εξήγησε:

«Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 20.000.000 άνθρωποι. Τις δύο πρώτες ημέρες δεν μπορούσα να περπατήσω στον δρόμο γιατί ο ενθουσιασμός των φιλάθλων ήταν τεράστιος. Δεν μπορούσα να πάω σε ένα εστιατόριο και να μείνω ήσυχος, ούτε να εμφανιστώ στην πισίνα. Και δεν είναι μονάχα για εμένα. Είναι το ίδιο και για τους παίκτες. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, αλλά εδώ είναι κάτι άλλο».

Για την πρόκληση της Φενέρ τόνισε:


 «Ξέρω ότι υπάρχει η υποχρέωση να κερδίζει πάντα η ομάδα. Ευτυχώς έχω περάσει από συλλόγους, που είχαν αυτή την υποχρέωση. Υπάρχει πίεση, αλλά σε κάνει καλύτερο. Αποδέχθηκα την πρόκληση της Φενερμπαχτσέ για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εάν ήταν να αγωνιστεί για τη δεύτερη, την τρίτη ή την τέταρτη θέση θα ήταν κάτι που δεν θα με ενδιέφερε. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καμία ιδέα για το μεγαλείο του συλλόγου, ούτε για το πώς ζουν οι οπαδοί το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου