Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Αυξάνονται οι wild cards μειώνονται τα έσοδα!


Η LEN ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομάδων για τις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη στο περιθώριο του Final  6


Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο Ανδρών της νέας σεζόν, προανήγγειλαν οι ιθύνοντες της LEN σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βαρκελώνης το Σάββατο 30 Μαΐου στο περιθώριο του Final 6.  Ο πρόεδρος της LEN, Πάολο Μπαρέλι ηγείτο της συνάντησης στην οποία το παρών έδωσαν ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας

του πόλο, Τζιάνι Λότζι, ο αντιπρόεδρος της LEN στα τμήματα του πόλο Μάρκο Μπίρι, ο παλιός τερματοφύλακας και πρόεδρος της Σέρβικης ομοσπονδίας Αλεξάντερ Σόσταρ, ο πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας Φερνάντο Καρπένα και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνιών, Νταβίντ Ρουζέ. Από πλευράς ομάδων τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και οι υπόλοιποι 7 σύλλογοι που κατέχουν τη wild card (Μπαρτσελονέτα, Έγκερ, Μπρέσια, Παρτιζάν, Γαλατασαράι, Γιουγκ, Σπαντάου) καθώς και οι υπόλοιπες ομάδες που μετείχαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ Final 6 (Ραντίτνσκι, Πριμόριε Ριέκα, Σζόλνοκ, Προ Ρέκο).

Η σημαντικότερη από τις αλλαγές που θα σημειωθούν στο επερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της LEN είναι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν wild card. Το γεγονός αυτό μειώνει αυτόματα τα έσοδα και για τον Ολυμπιακό, αφού τα χρήματα που θα λαμβάνει, πλέον θα μοιράζονται σε περισσότερες από 8 ομάδες.

Η δεύτερη αλλαγή που ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη είναι ότι οι ομάδες που αποκλείονται από τον 3ο προκριματικό γύρο (στα μπαράζ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) θα συνεχίζουν στο Γιούροκαπ. Και το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη αλλαγή καθώς υπάρχουν κρούσματα ομάδων που ήθελαν να τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων τους στον 2ο προκριματικό γύρο ώστε να μην αγωνίζονται στα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης, καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες που αποκλείονταν πριν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έμεναν εκτός Ευρώπης ενώ περνούσαν στο Γιούροκαπ οι τέσσερις ομάδες που αποκλείονταν από το δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η θέση του Ολυμπιακού

Από κει πέρα ο Ολυμπιακός εισηγήθηκε για την αδικία στο σύστημα που ισχύει με την ομάδα που διοργανώνει το Final 6, αφού ενδέχεται να μεροληπτήσει στη διάρκεια της σεζόν και να επηρεάσει αποτελέσματα αφού έχει τη διασφάλιση ότι θα περάσει εκ των προτέρων στην τελική εμφάνιση, καταλαμβάνοντας μια θέση από τις υπόλοιπες ομάδες. Έτσι έχει και τη δυνατότητα να μπορεί να επιλέξει τον αντίπαλο που θα επιθυμούσε να αντιμετωπίσει στο Final 6.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Φερνάντο Καρπένα τοποθετήθηκε για το μέλλον της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στα δυο χρόνια διεξαγωγής του στη Βαρκελώνη, υποστηρίζοντας ότι έχει ανέβει το επίπεδο του ανδρικού πόλο και τόνισε ότι θα ακολούθησε ακόμα υψηλότερου επιπέδου Τουρνουά στο επόμενο Final 6 που θα διεξαχθεί του χρόνου στη Βουδαπέστη.

Παράλληλα εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το σύστημα της LEN είναι απόλυτα επιτυχημένο και θα ενισχύσει το άθλημα.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση με θέματα μάρκετινγκ και τηλεοπτικής κάλυψης ενώ τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση που θα διεξαχθεί τέλη Αυγούστου στο Ντουμπρόβνικ.

Συγχαρητήρια στον Θρύλο για τη διοργάνωση του Final 4

Τέλος εκτενής αναφορά έγινε τόσο από τον πρόεδρο της LEN Πάολο Μπαρέλι όσο και από τον Μάρκο Μπίρι αναφορικά με την εξαιρετικά πετυχημένη διοργάνωση του Final 4 της Ευρωλίγκας στο πόλο Γυναικών. Οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας απένειμαν τα εύσημα στον Ολυμπιακό για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης τονίζοντας ότι έγινε με δεδομένα και με στάνταρ του ανδρικού πόλο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου