Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δεληγιάννης: "Συνήθεια οι τίτλοι για τον Ολυμπιακό!"


Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στο πόλο ανδρών, Νίκος Δεληγιάννης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 μια ημέρα μετά την κατάκτηση του 28ου πρωταθλήματος της ομάδας του και 12ου δικού του   όσα χρόνια βρίσκεται στο Λιμάνι.


Για την επόμενη μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: 

"Συνηθισμένα τα πράγματα. Η επόμενη μέρα είναι κυρίως ημέρα περισυλλογής ηρεμία και ξεκούρασης. Είναι που θες να χαλαρώσεις γιατί οι τελικοί έχουν υπερένταση".

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε: 

"Νομίζω ότι ήταν μια συνηθισμένη χρονιά. Είχαμε μηδέν ανταγωνισμό. Η χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα εξελίχθηκε βαρετά και για εμάς και για τον κόσμο όσον αφορά το πρωτάθλημα. ήταν μονότονο όταν ειδικά στην αρχή της περιόδου τα ματς τελείωναν με 20 και 25 γκολ διαφορά. Κάνει πολύ δύσκολη την καθημερινότητα και δυσκολεύει και την λειτουργία να κρατηθεί σε ένα επίπεδο".

Για την ομάδα του Ολυμπιακού:

 "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά και είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική στην Ευρώπη και οι υπόλοιπες ομάδες καλούνται να τον κυνηγήσουν. Είναι αρκετά δύσκολο. Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν οι πόροι, αλλά και η τεχνογνωσία. Έχουμε μείνει σε λογικές άλλων περιόδων. Ότι για να είσαι καλός πρέπει να ξοδέψεις χρήματα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να παίρνει μία ομάδα με παίκτες κυρίως από την περιφέρεια. Φτιάχνοντας αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τις ακαδημίες του τα τελευταία χρόνια και τώρα προσπαθεί να βγάλει παίκτες τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε λίγο στην δεκαετία του ’90. η πιο ορθολογική διαδρομή και επιλογή φιλοσοφίας είναι αυτή, απ’ το να ψάχνουμε να βρούμε χορηγούς και ακριβούς αθλητές. Ο Ολυμπιακός αργότερα πήρε τον Αφρουδάκη και τον Μυλωνάκη από την Βουλιαγμένη ως νέα παιδιά. Έμειναν όμως και αθλητές γύρω - γύρω. Έχουμε πολύ καλούς πολίστες, απλά δεν μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε".

Για τον λόγο που ένα παιδί πρέπει να ξεκινήσει το πόλο: 

"Θυμάμαι ότι σε μία παλιά συνέντευξη του ο Γιώργος Αφρουδάκης είχε πει ότι δεν θα έλεγε σε ένα παιδί να μπει στο πόλο γιατί δεν υπάρχει μέλλον. Όμως εμείς που ζήσαμε και σε μία χρυσή εποχή σε ομαδικό σπορ, ξέρουμε ότι δίνει στο παιδί πράγματα για να χτίσει μία δυνατή προσωπικότητα. Πάρα πολλά πράγματα από αυτά που μας έδωσε το πόλο και ο ομαδικός αθλητισμός τα έχουμε κάνει κτήμα μας και τα χρησιμοποιούμε στην ζωή μας. Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που ασχολήθηκα με το πόλο και αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να δώσω και χρήματα για να το ξανακάνω, θα το έκανα.".

Για το πότε βλέπει να σταματάει την καριέρα του: 

"Από τα 32-33 και μετά ένας αθλητής βλέπει το τέλος να έρχεται. Έτσι το έχω μέσα μου και συνέχισα να παίζω σε υψηλό επίπεδο και το έκανα και καλούτσικα. Συνέχισα στο υψηλό επίπεδο και ευχαριστιόμουν το πόλο όπως την πρώτη μέρα που ερωτεύτηκα το πόλο. Είχα γράψει στο Facebook κάποια στιγμή όταν ανανέωσα με τον Ολυμπιακό, οι γονείς να πάρουν τα παιδιά από το πόλο, γιατί πιο εύκολα κόβονται τα ναρκωτικά παρά το πόλο. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ σε χαμηλότερο επίπεδο. Δεν νομίζω ότι το έχω ανάγκη πια. Νομίζω ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το κόψω μαχαίρι. Μπορεί αυτό να είναι σε λίγες μέρες. Δεν ξέρω. Θα δούμε".

Για το πόσους τίτλους έχει κατακτήσει: 

"Στο πόλο είναι αδόκιμος όρος. Δεν μετράω. Δεν τα πήρα μόνος μου είναι ακόμα 12-13 άτομα μαζί μου. Είναι αδόκιμος ο όρος πήρα. Μαζί τα πήραμε. Επειδή έχω ανοίξει μία μικρή πισίνα και μαθαίνουμε παιδάκια να κολυμπάμε, έβαλα την γυναίκα μου να κάνει το βιογραφικό μου, γιατί είναι για επαγγελματική χρήση."

Για την κορυφαία που θα έφτιαχνε από συμπαίκτες και αντιπάλους: 

"Θα δυσκολευτώ πάρα πολύ και θα ξεχάσω κάποιον και θα έχουμε ιστορίες. Νομίζω η δικιά μου γενιά χωρίς να είναι εγωιστικό έχει βγάλει τους καλύτερος. Ο Χατζηθεοδώρου, ο Αφρουδάκης ή ο Βλοντάκης είναι οι κορυφαίοι που έβγαλε η χώρα μας στη θέση αυτή. Ο Θωμάκος, ο Μάζης, ο Μυλωνάκης. Είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα με αυτούς και τους το έχω πει κιόλας.".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου