Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Έγινες... Πίρλο»!


Το δικό τους όνειρο ζουν εδώ και μερικές ημέρες οι ποδοσφαιριστές των Εφήβων του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Superleague Κ17, στην τελική φάση που έγινε στο Αγρίνιο στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

 Οι πιτσιρικάδες νίκησαν 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στον ημιτελικό και με 1-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό, κατακτώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας! Μετά τον τελικό στο Αγρίνιο, μίλησαν στον «ΓΑΥΡΟ» ο σκόρερ του γκολ του τελικού, Κώστας Χρήστου, και ο όχι απλά κολλητός του, αλλά... αδερφός του, όπως τόνισε ο ίδιος, Κώστας Κιρτζιαλίδης.

Ο Χρήστου έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα με το απίστευτο γκολ που σημείωσε στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και ο ίδιος τόνισε στον «ΓΑΥΡΟ», κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς:

«Δουλέψαμε σκληρά όλο τον χρόνο για να βελτιωθούμε, αλλά και να φτάσουμε στην κορυφή. Το καταφέραμε και αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Στο φάιναλ φορ βγήκε η δουλειά όλης της χρονιάς. Η δουλειά των παιχτών και του τεχνικού επιτελείου μας έφερε εκεί που αξίζαμε, γιατί παλέψαμε όλοι μαζί και γίναμε ένα. Συγχαρητήρια σε όλους και η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Το γκολ είναι αφιερωμένο στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές μας και σε όσους μας στήριξαν».

Αν το γκολ αυτό είναι κάτι που θα του μείνει σε όλη του την καριέρα, σχολίασε:

«Ναι γιατί ήταν γκολ τίτλος».

 Ενώ  σε ερώτηση γιατί έπιανε το κεφάλι του στον πανηγυρισμό και αν δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος, απάντησε:

 «Εκείνη τη στιγμή πιο πολύ τρελάθηκα με τη χρονική στιγμή του γκολ που σχεδόν εξασφάλιζε τη νίκη, αλλά το σουτ περά από ικανότητα είναι και θέμα τύχης». Οσον αφορά για το ποια ατάκα του έμεινε από συμπαίκτη του μετά από το γκολ: «Ο Κιρτζιαλίδης μου είπε τη στιγμή μετά το γκολ "τι έκανες μωρέ τρελέ; Τους κάρφωσες α λα Πίρλο. Μας έφτιαξες όλους"»!

Ο Κιρτζιαλίδης είναι ένας από τους παίκτες που άργησε να μπει κάπως με την ομάδα, διότι πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό το καλοκαίρι. Αλλά αμέσως έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και καθιερώθηκε τόσο στους Εφηβους του Θρύλου, όσο και στην εθνική Παίδων.

Με τον ίδιο να δηλώνει στον «ΓΑΥΡΟ»:

 «Ηταν μια δύσκολη χρόνια γιατί στην προετοιμασία έπαθα θλάση και μετά στη συνέχεια υποτροπή και μετά έμεινα εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 5 μήνες!

Όλο αυτόν τον καιρό δούλευα ακατάπαυστα για να προλάβω τους συμπαίκτες μου σε όλα τα θέματα, τακτική, φυσική κατάσταση, ρυθμό και άλλα! Ολοι μου οι συμπαίκτες ήταν απίστευτοι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα έδωσαν όλα ψυχή, πάθος, καρδιά και έτσι πετύχαμε όλους τους στόχους μας».

Τον ρωτήσαμε αν με τον Χρήστου είναι κολλητοί και απάντησε:

 «Με τον Χρήστου είμαστε κάτι παραπάνω από κολλητοί, είμαστε αδέρφια! Μένουμε στην ίδια περιοχή, πηγαίνουμε στο ίδιο σχολείο, βγαίνουμε συνέχεια μαζί και γενικά είμαστε σαν αδέρφια. Οταν έβαλε το γκολ πήγα και του είπα "τι κάνεις ρε; τρελάθηκες; Τι γκολάρα έβαλες; ο Πίρλο είσαι σήμερα;".

Για το που αφιερώνει τον τίτλο:

«Τον τίτλο αυτόν τον αφιερώνω στους συμπαίκτες μου, σε όλο το τιμ της ομάδας και φυσικά σε όλη την οικογένεια μου που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές».

«ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΛΛΑ...»

Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, ήταν και στον περσινό τελικό πρωταθλήματος των Εφήβων με την Ξάνθη, όταν χάθηκε ο τίτλος και σε ερώτηση αν σκέφτηκε εκείνο το ματς, σχολίασε:

 «Οσο κυλούσαν τα λεπτά η πίεση και η παλμοί ανέβαιναν και πριν βάλει το γκολ ο Κώστας σκέφτηκα ότι όσο περνούσαν τα λεπτά όλο και θυμόμουν το περσινό σενάριο και είχα αγχωθεί λίγο, αλλά μετά την επίτευξη του γκολ ηρέμησα και το απόλαυσα και δεν περίμενα τη στιγμή να σφυρίξει ο διαιτητής και να έρθει άλλη μια κούπα στον Πειραιά».

Για το γεγονός ότι είχαν δίπλα τους Θρυλικές μορφές του Ολυμπιακού όπως οι Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, είπε:

«Ο προπονητής μας είναι πολύ καλός άνθρωπος. Πάνω απ’ όλα με στήριξε στις δύσκολες στιγμές που πέρασα, ήταν τιμή μου που είχα προπονητή έναν από τους παίχτες που έχουν γράψει ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού και ήταν πάρα πολύ σημαντικό που είχαμε τόσους ανθρώπους δίπλα μας, όπως τον Μαυρογενιδη και τον Γεωργάτο, γιατί μας έμαθαν να είμαστε οικογένεια να δίνουμε καρδιά και ψυχή σε κάθε αγώνα και να τιμάμε την φανέλα του Ολυμπιακού, όπως αξίζει! Και μην ξεχνάμε φυσικά και τον κύριο Ελευθεριάδη, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μας, μας μιλούσε και μας καθοδηγούσε συνεχώς και ελπίζω όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ να τους δικαίωσα».

Και για τα συναισθήματά του όποτε φοράει την φανέλα του Θρύλου, σχολίασε:


«Ηταν καταρχάς το όνειρο μου από μικρός να φορέσω την φανέλα του Ολυμπιακού και όταν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία πριν από 5 χρόνια που πρωτοήρθα στην ομάδα ήθελα κάθε μέρα να προπονούμαι και να παίζω αγώνες συνέχεια με αυτήν την φανέλα! Ελπίζω να αγωνιστώ στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού φορώντας αυτήν την φανέλα γιατί αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο και τέλος όταν φοράω πάνω μου αυτήν την φανέλα αισθάνομαι δέος, ρίγος τιμή και υπερηφάνεια γιατί την έχουνε φορέσει, τιμήσει και ματώσει αυτήν την φανέλα εκατοντάδες μεγάλοι ποδοσφαιριστές γιατί το να είσαι πρωταθλητής και ΓΑΥΡΟΣ είναι διαφορετικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου