Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Λοτζέσκι : "Έχουμε μεγάλες προσδοκίες" (video)



Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο Euroleague Greece για τη πρώτη του συμμετοχή σε Final-Four. Τονίσε πως όλοι στον Ολυμπιακό έχουν μεγάλες προσδοκίες και ελπίζει η ομάδα να επιστρέψει από τη Μαδρίτη με το τρόπαιο.


Κατά την διάρκεια της ΜEDIA DAY της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο Euroleague Greece για την πρώτη συμμετοχή στη καριέρα του σε Final-Four της Euroleague. Ανυπομονεί να λάβει μέρος, τόνισε πως η σεζόν κυλάει εξαιρετικά για τους Πειραιώτες, επεσήμανε πως όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν μεγάλες προσδοκίες ενόψει Μαδρίτης και ελπίζει με την επιστροφή της η ομάδα να έχει στις αποσκευές της και το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Παράλληλα, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα όσα κατάφεραν οι συμπαίκτες του σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο πριν λίγα χρόνια.

-Τα συναισθήματα σου για την πρώτη σου σου παρουσία σε Final-Four της Euroleague;

"Eίμαι πολύ χαρούμενος που θα μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ στο πρώτο Final-Four της καριέρας μου. Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία. Ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους σαν ομάδα όταν ξεκίνησε η σεζόν και τον κάναμε πράξη. Μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Κάναμε καλή δουλειά καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν και θεωρώ πως αξίζαμε να πάρουμε την πρόκριση στο Final-Four της Μαδρίτης. Είμαστε έτομοι να πάμε εκεί και να παλέψουμε".

-Πως σου έχεις φανεί η μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν; Νιώθετε πως παίζετε το καλό μπάσκετ που θέλετε και σας αρέσει;

"Θεωρώ πως στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ. Σίγουρα όταν χάσαμε από τον Παναθηναϊκό στην αρχή της σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε στη συνέχεια, ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα το οποίο μας πλήγωσε. Αλλά θεωρώ πως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, βρήκαμε την χημεία μας, ανεβάσαμε την απόδοση μας, παίξαμε καλό μπάσκετ σαν σύνολο και σημειώσαμε αρκετές μεγάλες νίκες.

Ξέρεις, θεωρώ πως αν είχαμε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι στο Κύπελλο, η σεζόν μας μέχρι τώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τέλεια! Σκέψου πως τερματίσαμε μόνοι πρώτοι στη κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος, παίρνοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των τελικών, ενώ πήραμε και την πρόκριση στο Final-Four έχοντας μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αποκλείοντας νωρίτερα έναν ισχυρό αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα, σε μία προημιτελική σειρά που παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ. Θεωρώ πως έχουμε κατορθώσει ορισμένα σημαντικά πράγματα μέχρι τώρα".

-Ματ, η συμμετοχή σε ένα Final-Four είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά εσύ προσωπικά σαν αθλητής έχεις μεγάλο κίνητρο στο να διακριθείς σε ένα Final-Four, κατακτώντας ακόμη και το Πρωτάθλημα Ευρώπης;

"Νομίζω πως όλα τα παιδιά στην ομάδα μας έχουν μεγάλο κίνητρο ενόψει του Final-Four. Ξέρεις, όλοι στον Ολυμπιακό έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Και αυτό γιατί πιστεύουμε σε μεγάλο βαθμό στους εαυτούς μας, στις δυνατότητες μας, στο ταλέντο μας και στην ομάδα μας.

Έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς και για το τι μπορούμε να καταφέρουμε στο Final-Four. Ακούω ορισμένους που λένε ότι δεν πάμε σαν φαβορί, πως πάμε περισσότερο σαν αουτσάιντερ, οπότε πάμε εκεί δίχως πίεση και άγχος. Εγώ όμως δεν συμφωνώ με αυτό. Θεωρώ πως υπάρχει πίεση γιατί εκεί δεν πάμε απλά για την συμμετοχή. Πάμε εκεί για να διακριθούμε, πάμε για να καταφέρουμε κάτι καλό".

-Ματ, ποια είναι η άποψη σου για τον κόουτς Σφαιρόπουλο; Ένας προπονητής που ήρθε στην ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν.

"Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει την δική του φιλοσοφία και με εκείνον αρχίσαμε να προσεγγίζουμε με ένα διαφορετικό τρόπο ορισμένα πράγματα. Προφανώς και μαζί του σαν ομάδα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, κάτι που έχει φανεί και από τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει.

Ήρθε και αντικατέστησε τον κόουτς Μπαρτζώκα, αλλά θέλω να τονίσω και ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα. Με τον κόουτς Σφαιρόπουλο πιστεύω ήρθαμε ακόμη πιο κοντά σαν ομάδα, "δέσαμε" σαν σύνολο περισσότερο, δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα και προσωπικά θεωρώ πως είναι ένας σπουδαίος κόουτς. Κάνει πολύ καλή δουλειά στον Ολυμπιακό".

-Στην ομάδα έχεις ορισμένους συμπαίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Final-Four στο πρόσφατο παρελθόν, έχοντας κατακτήσει και τίτλους. Τους ρωτάς για τις εμπειρίες τους;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν τους έχω ρωτήσει και πολλά πράγματα για τα προηγούμενα Final-Four που έλαβαν μέρος. Βέβαια, έχω δει σε βίντεο τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα Final-Four σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο και ειδικά τους δύο τελικούς που κατέκτησε το τρόπαιο, έχοντας πραγματοποιήσει δύο συγκλονιστικές ανατροπές κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχω δει πολλές φορές και το "The Shot", το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό του 2012. Είχα εντυπωσιαστεί και ενθουσιαστεί όταν τα έβλεπα. Τα παιδιά με τα δύο σερί Πρωταθλήματα Ευρώπηςκατάφεραν κάτι απίστευτο, κάτι φανταστικό, όπως εντυπωσιακός ήταν και ο τρόπος που αγωνίστηκαν και κέρδισαν τους τίτλους.

Από εκεί και πέρα σίγουρα εκείνες οι συμμετοχές τους αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες, τόσο για εκείνους, όσο και για εμάς, αλλά εμείς πάμε στη Μαδρίτη βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρώτα τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

-Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την γνωρίζετε ως αντίπαλο, παίξατε δύο φορές, κερδίσατε στο ΣΕΦ, χάσατε στη Μόσχα. Τι πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός για να την κερδίσει στον ημιτελικό;

"Νομίζω πως κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλοί και συγκεντρωμένοι στο κομμάτι των ριμπάουντ. Θεωρώ πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση η μάχη των ριμπάουντ.

Σαν ομάδα είναι καταπληκτικοί στην επίθεση, καθώς διαθέτουν μεγάλο ταλέντο, αλλά αν τους προσφέρεις δεύτερες και τρίτες κατοχές  ώστε να σκοράρουν, δίνοντας τους συχνά επιθετικά ριμπάουντ, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Βλέπεις, διαθέτουν και μέγεθος σαν ομάδα, είναι ψηλή ομάδα, οπότε αν αρχίσουμε να χάνουμε τα ριμπάουντ ειδικά στην ομάδα τότε θα έχουμε πρόβλημα".

-Πως προετοιμάζεις τον εαυτό σου, αλλά και πως προετοιμαζόσαστε σαν ομάδα, ενόψει του Final-Four;

"Δεν κάνω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού στη Euroleague και έχω την αίσθηση πως και οι συμπαίκτες μου δεν διαχειρίζονται τους εαυτούς τους διαφορετικά. Προετοιμάζει ο καθένας τον εαυτό του με τον ίδιο τρόπο.

Ξέρεις, κάποια παιδιά έχουν κάποια γούρια η κάποιο έθιμο, σαν παράδοση, πράγματα που επαναλαμβάνουν για να πάνε όλα καλά. Γενικότερα, σαν ομάδα θεωρώ πως προετοιμαζόμαστε όπως πρέπει, κάνοντας καλές προπονήσεις, δείχνουμε σε καλή κατάσταση στα τελευταία μας παιχνίδια και πάμε εκεί με στόχο αρχικά να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά".

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού ενόψει του Final-Four της Μαδρίτης;

"Είμαστε ενθουσιασμένοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε στο Final-Four. Περιμένουμε να σας συναντήσουμε εκεί. Ελπίζω να έρθετε στη Μαδρίτη όσοι περισσότεροι μπορείτε ώστε να μας συμπαρασταθείτε. Αν δεν μπορέσετε, δεν πειράζει, στηρίξτε μας από εδώ στην Ελλάδα. Θα παίξουμε και για εσάς παιδιά, για τους φιλάθλους μας, και ελπίζω όταν γυρίσουμε να φέρουμε και πάλι το Πρωτάθλημα Ευρώπης στον Πειραιά".

Σε βίντεο η συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου