Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πέτγουεϊ: «Ζήσαμε κάτι τρελό φέτος»!


Ο  Μπρεντ Πέτγουεϊ φέτος έζησε με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα ανεπανάληπτες    στιγμές και κυρίως στη σειρά των προημιτελικών με την Μπαρτσελόνα.  

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ:


«Είναι σημαντικό να προκρίνεσαι στο Final 4, αλλά ο τρόπος που το κάναμε ήταν τρελός. Το παν ήταν να πάρουμε ένα παιχνίδι στη Βαρκελώνη και αυτό ήταν κάτι μεγάλο για εμάς. Όταν επιστρέψαμε, νιώθαμε σαν να είχαμε κλέψει ένα παιχνίδι και στη συνέχεια κρατήσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Δεν θέλαμε να επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη. Και τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ ήταν κλειστά, αλλά το τέταρτο ήταν τρελό. Ο Γιώργος έχει γράψει ιστορία με τα μεγάλα σουτ. Ήταν όμως μία πολύ καλή ομαδική δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Επίσης και ο Σπανούλης πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια προς το τέλος. Ο Ναβάρο έχασε μία βολή, πράγμα σπάνιο! Γι’ αυτό δίνω τα εύσημα στον κόσμο μας. Οι οπαδοί μας ήταν καταπληκτικοί, καθώς μας βοήθησαν και στα δύο αυτά παιχνίδια.

Το σουτ του Γιώργου χωρίζεται σε δύο μέρη. Δεν θα μπορούσε να το πετύχει, χωρίς την τρομερή ασίστ. Ο Σλούκας είναι γνωστός για τις “no-look” πάσες του, καθώς τις κάνει από το πουθενά. Πλέον είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό και τις περιμένουμε. Έτσι, έστειλε την μπάλα στο… γλυκό σημείο του Γιώργου. Η μπάλα μου φάνηκε ότι ήταν για… πάντα στον αέρα, με καμπύλη ουράνιου τόξου. Προφανώς και δεν ήταν έτσι, αλλά εμάς μας φάνηκε κάπως έτσι. Από τη στιγμή που πήρε την μπάλα είπα στους άλλους στον πάγκο: “Θα το κάνει”! Σούταρε, το έβαλε και όλοι μπήκαμε μέσα. Ήταν τρελό! Οι οπαδοί μπήκαν μέσα στο παρκέ. Εγώ απλά τους έλεγα να μην είναι πολύ κοντά στον τραυματισμένο μου ώμο! Ήταν τρελή η κατάσταση, το παρκέ ήταν γεμάτο κόσμο. Ήταν απίστευτο.

Όταν είχαμε χάσει στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη, ήμουν σίγουρος πως υπήρχε κόσμος που μας αμφισβήτησε. Αλλά εμείς δεν ακούμε το τι λένε για εμάς. Έχουμε την αυτοπεποίθησή μας και ξέρουμε τι να κάνουμε. Δηλαδή, γνωρίζουμε πότε δεν παίζουμε στα στάνταρ μας. Είχαμε ένα σταθερό επίπεδο φέτος κόντρα σε όλα τις ομάδες. Ο κόουτς μας έλεγε πως μπορούμε να το κάνουμε, απλά εμείς έπρεπε να το πιστέψουμε. Γι’ αυτό δεν μας ένοιαζαν οι άλλοι, αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε για να παίξουμε καλύτερα. Θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, για τους εαυτούς μας. Ξέραμε πως μπορούσαμε. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Πριν το δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών, επικεντρωθήκαμε στην άμυνάς μας, γιατί με αυτό τον τρόπο παίρναμε τις νίκες. Το βασικό μας στοιχείο είναι η άμυνα και νιώθουμε πως η επίθεση έρχεται όταν παίζουμε την άμυνα που ξέρουμε. Είδαμε τα λάθη μας και ο κόουτς μας εξήγησε λεπτομερώς για το τι έπρεπε να κάνουμε. Μας προετοίμασε πολύ καλά και έτσι όλοι είδατε πως παίξαμε στο δεύτερο ματς. Κοιτάξαμε και κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Και όσο κυλούσε η σειρά, συνεχώς διορθώναμε πράγματα σε άμυνα και επίθεση.

Στο δεύτερο παιχνίδι δεν αγωνίστηκα, αλλά είχα πει στο σταφ πως ο ώμος μου ήταν όλο και καλύτερα. Και αυτό μπορούσαν να το διαπιστώσουν μέσα από τις προπονήσεις. Γι’ αυτό βρήκα το ρυθμό μου και κατάφερα να βοηθήσω στο τρίτο ματς, αφού ο Γιώργος είχε παίξει αρκετά λεπτά στη σειρά. Ευτυχώς κατάφερα να βοηθήσω και να ξεκουραστεί για λίγο, καθώς αγωνιζόταν 25-30 λεπτά μέσο όρο. Είναι δύσκολο να παίζεις τόσο πολύ σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, τότε πάντα κοιτάς τον Σπανούλη, ο οποίος θα κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι ή ένα τρελό σουτ, που δεν μπορεί κανείς άλλος. Είναι ηγέτης. Γι’ αυτό όταν τον βλέπεις να βγαίνει στο παρκέ και έχεις αυτή την έξτρα… ταχύτητα, πηγαίνεις και εσύ σε έξτρα ταχύτητα. Το σουτ με αντίπαλο τον Όλεσον ήταν τρελό. Εκτός ισορροπίας στο ένα πόδι. Ένα σουτ που κανείς δεν περιμένει να μπει, κι όμως εκείνος το καταφέρνει. Ήταν απίστευτο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στην άμυνα γι’ αυτό. Μπορείς να προσπαθήσεις, όμως έχει την ικανότητα του “μεγάλου σουτ”. Μερικοί παίκτες απλά το έχουν.


Πιστεύω πως κάνουμε καλή δουλειά, παραμένοντας συγκεντρωμένοι. Ο προπονητής μας έχει μιλήσει γι’ αυτό. Τη νύχτα που ολοκληρώσαμε τη σειρά μας είπε: “Χαρείτε το για δύο νύχτες”. Αλλά, τώρα έχουμε ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι, δεν είχαμε χρόνο για να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε το Final 4. Είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου