Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Οπαδοί - χρηματοδότες στον Ερυθρό Αστέρα


Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα ήταν αυτή που τον κράτησαν "όρθιο" μέσα στη χρονιά. Όχι μόνο με τη φωνή, αλλά και με την ουσιαστική στήριξή τους. Οι "ερυθρόλευκοι" άντλησαν περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια που πούλησαν.


Όταν οι ομάδες μιλούν για τον "έκτο παίκτη" τους, αναφερόμενες στον κόσμο, έχουν στο μυαλό τη δυναμική παρουσία και τη στήριξη των φιλάθλων τους. Στον Ερυθρό Αστέρα, όταν μιλούν για τον "έκτο παίκτη" φτάνουν πολύ πιο μακριά. Στην οικονομική ενίσχυση!

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Σέρβων, Νεμπόισα Τσόβιτς, τη φετινή αγωνιστική περίοδο η ομάδα του Βελιγραδίου έβγαλε περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια που πωλήθηκαν (διαρκείας ή μεμονωμένα). Ποσό που καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού, αλλά δεν φτάνει για τη νέα χρονιά. Γι αυτό υπάρχει η σκέψη για μόνιμη εγκατάσταση στην Kombank Arena, στην οποία "κερδίζαμε 120.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι", εν αντιθέσει με τη Hala Pionir, όπου "τέτοια νούμερα δεν γίνεται να τα φτάσουμε".

Μέσα σε όλα, επίκειται αύξηση του μπάτζετ από τα 3.2 εκατομμύρια ευρώ στα -τουλάχιστον 4, προκειμένου να υπάρχει συγχρονισμός με τις νέες επιταγές της Euroleague. Αυτά τα 800 χιλιάρικα που θα προστεθούν στον ετήσιο προϋπολογισμό, θα καλυφθούν μέσω της παρουσίας στην Kombank Arena, αλλά και "από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, την πώληση προϊόντων της ομάδας", όπως επεσήμανε ο Νεμπόισα Τσόβιτς.


Πριν από όλα αυτά όμως, προέχει η ολοκλήρωση των πλέι οφ του σερβικού πρωταθλήματος, εκεί όπου οι "ερυθρόλευκοι" θα μονομαχήσουν με την Παρτιζάν, για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου