Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Χάινς: «Έχω ιδιαίτερες σχέσεις με Σπανούλη και Πρίντεζη»




Σύμφωνα  με τον Κάιλ Χάινς ο ημιτελικός του Final 4 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, σε σχέση με τα δύο στο TOP 16.


Ο Αμερικανός σέντερ τόνισε πως εξακολουθεί να μιλάει με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, ενώ αποκάλυψε και τη συμβουλή που του είχε δώσει ο Μάικ Μπατίστ όταν είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τελική φάση, με τους «ερυθρόλευκους» στην Κωνσταντινούπολη.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κάιλ Χάινς στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για το τι είναι σημαντικό στο ψυχολογικό κομμάτι σε ένα Final 4:

«Το νούμερο ένα είναι να παραμένεις συγκεντρωμένος και να μην αφήνεις την ατμόσφαιρα να σε πάρει μαζί της. Και το δεύτερο, να κάνει το καλύτερο που μπορείς. Θα πρέπει να κάνεις αυτό που σε πήγε εκεί. Θυμάμαι στο πρώτο μου Final 4, όταν είχα μιλήσει με τον Μάικ Μπατίστ και εκείνος μου είχε δώσει μία συμβουλή: “Κάνε αυτό που σε πήγε εκεί. Δεν χρειάζεται να γίνεις ήρωας, απλά να κάνεις αυτό που έκανε όλη τη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Αν το κάνεις αυτό, τότε θα πετύχεις”».

Για το γεγονός πως στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό:

«Φέτος μετράμε από μία νίκη ο καθένας, αλλά αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Στο πρώτο παιχνίδι έλειπαν οι Τζάκσον και Ουίμς, ενώ δεν είχε τότε τον Κιριλένκο. Στο δεύτερο ματς δεν είχαν τον Σπανούλη και φυσικά αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό παιχνίδι. Έτσι, τα ρόστερ θα είναι λίγο διαφορετικά, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ δυνατή και αμυντική ομάδα. Το παιχνίδι τους είναι “physical” και δεν σου αφήνουν εύκολα καλάθια και σουτ. Προσπαθεί να σε κάνει να μην νιώθεις άνετα, ενώ ακόμα παίζει και λίγο… ξύλο. Αυτό θα είναι το κλειδί για εμάς. Να μην τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το ρυθμό τους, γι’ αυτό θα πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και δύναμη».

Για το αν έχει κρατήσει επαφές με πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό:

 «Μιλάω ακόμα με παίκτες. Με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση και που και που μιλάμε για διάφορα. Υπάρχει η φιλία, αλλά στο γήπεδο δεν μετράει τι σου είναι ο αντίπαλος. Ο καθένας έχει τον ίδιο στόχο».

Για τη δυνατή φροντ λάιν των Πειραιωτών:


 «Θα είναι μία πρόκληση για μένα. Έχουν τον Ντάνστον και τον Χάντερ, δύο παρόμοιους παίκτες με ίδιο σχεδόν στιλ. Αμφότεροι μπορούν να παίξουν κοντά στο καλάθι και γρήγορα, γιατί είναι αθλητικοί και πολύ κινητικοί. Έχουν επίσης και τον Πέτγουεϊ, ο οποίος είναι… τέρας αθλητικότητας και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Θα έλεγα όμως πως ο Πρίντεζης είναι ο πιο σημαντικός. Έχει εμπειρία και ξέρει να βάζει καλά το κορμί του, γεμίζοντας φάουλ τον αντίπαλο. Για μένα θα είναι μεγάλη πρόκληση. Στο παιχνίδι του ΣΕΦ μας είχε κάνει ζημιά η φροντ λάιν τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου