Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Νικητής (ο Ρόσμπεργκ) κατά λάθος


 Η "εγκληματική" στρατηγική της Mercedes στέρησε από τον Λιούις Χάμιλτον τη νίκη στο Μονακό. Τρίτος σερί θρίαμβος για τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Απίστευτα πράγματα από τον 17χρονο Μαξ Φερστάπεν.


Ο Λιούις Χάμιλτον όδευε για μια εύκολη νίκη στο Μονακό. Μέχρι που η ομάδα του, η Mercedes του "κατέστρεψε" τον αγώνα, επιλέγοντας να τον βάλει στα πιτ την ώρα που βρισκόταν μέσα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε τρίτος και τερμάτισε σε αυτή τη θέση, την ώρα που ο τιμέιτ του, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε απροσδόκητα την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πριγκιπάτο (σ.σ. ρεκόρ που μοιράζεται με τους Γκρέιαμ Χιλ, Αλέν Προστ και Άιρτον Σένα).  Τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), ενώ ο Τζένσον Μπάτον χάρισε στη McLaren-Honda τους πρώτους της βαθμούς φέτος χάρη στην 8η θέση.

Τέταρτος ήταν ο Ντανίλ Κβίατ (Red Bull) μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull) με τον Αυστραλό να του παραδίδει πίσω τη θέση που του είχε πάρει στον τερματισμό. Έκτος ήταν ο Κίμι Ράικονεν (Ferrari).

Ο 17χρονος Μαξ Φερστάπεν (Toro Rosso) έκανε εκπληκτικά πράγματα. Πραγματοποίησε διπλό προσπέρασμα πάνω στον Κάρλος Σάινθ (Toro Rosso) και τον Βάλτερι Μπότας (Williams) με τον ίδιο τρόπο, την ώρα που ο προπορευόμενος Φέτελ τους έριχνε γύρο. Ο Φερστάπεν επιχείρησε να κάνει το ίδιο και με τον Ρομαίν Γκροζάν (Lotus), ο Γάλλος δεν την... πάτησε και ο Ολλανδός "καρφώθηκε" στην μπαριέρα, προκαλώντας την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας και... χαντακώνοντας τον Λιούις Χάμιλτον.

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου