Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τζάκσον: «Να μην επαναληφθεί η ιστορία»



Σε  συνέντευξή του στο R - Sport   ο Άαρον Τζάκσον  δηλώνει πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά να πάρει το αίμα της πίσω από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό   των Final Four της Μαδρίτης.  τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό είναι να πολεμήσεις, προσθέτοντας ότι οι Μοσχοβίτες είναι προετοιμασμένοι για να το κάνουν φέτος.

Διαβάστε αποσπάσματα των όσων είπε:


Για τις διαφορές της περσινής ΤΣΣΚΑ με τη φετινή: 

«Η κύρια διαφορά είναι ο νέος προπονητής. Ο Έτορε Μεσίνα δίδασκε έναν άλλον τύπο μπάσκετ, δεν μπορώ να πω ότι έκανε κάτι λάθος, είχε ένα αξιόπιστο σύστημα, αλλά δεν νομίζω ότι μας ταίριαζε. Ο Ιτούδης φέτος βρήκε ακριβώς τι ταιριάζει στην ομάδα μας και πλέον έχουμε ένα πολύ καλό σχέδιο, πολύ διαφορετικό από το περσινό».

Για τον Ολυμπιακό:

 «Έχει μία πραγματικά δυνατή ομάδα και είναι καλοί υπό την έννοια ότι δεν αφήνουν τον αντίπαλο να δείξει τις δυνατότητές του. Μπασκετικά είμαστε δυνατότεροι, αλλά έχουν μία ομάδα γεμάτη με αληθινούς πολεμιστές, που θα θελήσουν να κάνουν δύσκολο το παιχνίδι μας. Αν αποδείξουμε ότι εκτός από το να παίξουμε μπάσκετ, είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε μάχη, τότε θα κερδίσουμε. Αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Για τον Σπανούλη:
 

«Παίζει τεράστιο ρόλο στην ομάδα, οπότε πρέπει να μην τον αφήσουμε στην επίθεση, γιατί αν τα καταφέρει, τότε δύσκολα σταματάς αυτή την ομάδα, ειδικά αν έχει βρει την αυτοπεποίθησή της πριν το τελευταίο δεκάλεπτο. Πρέπει να έχουμε ένα ειδικό σχέδιο για το πώς θα τον σταματήσουμε».

Για τη μάχη μεταξύ της καλύτερης επίθεσης (ΤΣΣΚΑ) και της καλύτερης άμυνας (Ολυμπιακός):
«Νομίζω ότι όταν μιλάμε για ένα μεμονωμένο παιχνίδι, η άμυνα πάντα κερδίζει την επίθεση. Όμως εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε και άμυνα. Είχαμε μία τάση όταν παίρναμε μεγάλη διαφορά και σκοράραμε να χαλαρώναμε στην άμυνα. Όμως τώρα το προπονητικό τιμ και οι παίκτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην επίθεση παρά στην άμυνα».

Για την κακή προϊστορία της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό: 


«Είναι όλα παρελθόν. Αν υπήρχε μία διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ αυτή ήταν στον ψυχολογικό τομέα. Μπορώ να πω όμως ότι η ψυχολογία μας έχει αλλάξει, έχουμε καταλάβει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο, πρέπει να παλεύουμε για κάθε κατοχή, για να κερδίσουμε αυτή τη φορά και να μην επαναληφθεί η ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου